Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit motor 220V?

Od: huledas* odpovědí: 15 změna:
Prosím o radu jak zapojit motor viz foto aby se točil ve směru hodinových ručiček tj doprava? Děkuji
doplněno 07.03.20 19:35: K otázce mám na mysli který drát kam přijde (zem, fáze, nulák)

Jak zapojit motor 220V?
Jak zapojit motor 220V? #2
Jak zapojit motor 220V? #3

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

odhadce
hodnocení

4x

Já bych to viděl takto. Ale je to jen tip. Netvrdím,že to tak být má a je to správně.

žlutozelený na kostru motoru a fázi na tu černou krabičku,kde bude asi pojistka

Jak zapojit motor 220V? #4

hodnocení

4x

Ta černá věc není tlačítko, ale tepelná pojistka/jistič.

Při přetížení proudem více jak 6A (zatížení motoru stoupne proud) ten čudlík vyskočí a po vychladnutí ho lze zamáčknout zpět a opět motor oživit.

Prostě tepelný jistič pro opakované použití.

duckduckgo.com/...

Fáze na pojistku, Nulák na U1 a kostru na kostru motoru

hodnocení

3x
Opět podle schéma. Jeden vodič na U1 (nejlépe nulu), druhý vodič na volný faston té 6A věcičky vpravo nahoře (nejlépe fázi) a samozřejmě ochranný vodič na kostru
huledas*
hodnocení

Ta černá krabička je zřejmě brzda. Je tam psáno brake
odhadce

Jaká brzda? já tam vidím pojistku 6 A

Je to tepelná pojistka pro maximální proud 6A.
huledas*
hodnocení

Je to nějaký tlačítko. Zitra to vyfotim
Nemusíte to fotit, je to tepelná pojistka, která se dá tlačítkem resetovat. Už to máte zapojeno?
huledas*
hodnocení

To vypadá logicky. Zitra zapojim a doufam ze to bude behat

hodnocení

2x
Podle schématu by se právě teď měl točit doprava. Pokud netočí, tak zkusit přehodit klemy na druhou možnost.

Tak. Vždyt je tam schéma.

hodnocení

1x

Máš to hodně jasně vysvětleno na diagramu na prvním obrázku. Použiješ zapojení Clockwise. Lépe ti to vysvětlit neumím.

doplněno 07.03.20 19:13:

Žlutozelený na zem - obr.3. Ddalší dva (modrý a hnědý) lze v tomto zapojení zaměnit. Takže je jedno který kam.

huledas*
hodnocení

A jaký drát na jaký konektor? Modrý, žluto zelený, a hnědý

111®
hodnocení

0x

mě tam tedy chybí kondenzátor CA

doplněno 08.03.20 09:33:

nebo jeden kondík je černá+ bílá a druhý kondík je hnědá + modrá? pak by opravdu zapojení bylo podle červených kroužků od rádce výše..

huledas*
hodnocení

0x

Zapojeno, funkční, všem děkuji, ještě jeden dotaz jestli lze na tento motor použít regulátor otáček popř. jaký? Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]