Dobrý den, potřeboval bych radu. Mám byt po celkové rekonstrukci včetně zdiva (lepidlo, perlinka, štuk). Nyní bych potřeboval upravit stavební otvor pro dveře, to znamená dozdít cca 1m zdiva-napojit na stávající zeď. Zedník mi nabídnul pouze variantu dodělání otvoru ze sadrokartonu s tím že by musel oškrábat celou stěnu, aby mohl napojit perlinku (aby nebylo vidět místo napojení zed/sadrokarton). Myslíte, že se jedná o správný postup? Není lepší varianta ytong? Jde mi hlavně o to, že v bytě bydlíme a že škrábání se dost práší. Děkuji M.
Ono taky dost zalezi na tom, z ceho je podlaha, jestli a jakou tam mate krytinu atd. Na tramky a desky se dost dobre zdi neda, na beton samozrejme bez problemu.
pokud se následně po úpravě stavebnho otvoru celá stěna nepřejede znovu štukem nebo čím je finálka..vždycky to půjde vidět...a npojovat SDK na štukovanou stěnu je blbost..
To co vám říká zedník asi bude pravda. Ne vždy se hodí YTONG. Zvláště tehdy, když je zeď odlišně silná než materiál Ytongu. Pokud je to zazdívka otvoru po dveřích , tak se dobře právě pracuje se sdk, protože lze tloušťku nastavit tak, aby zeď byla hladká v celé ploše. Vzniklé napojení - spáru pak přetáhnout perlinkou v celé ploše zdi.
Varianta může být zazdění s použitím malty a malta přesně dorovná tloušťku na celkovou tloušťku zdi. Zde je opět problém ten styk nového a starého - proto opět perlinka přes celou plochu. Opět se broušení nevyhnete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.