Naprasklo mi venkovní sklo u dveří pračky. Důvod neznám. Pračka je v prodloužené záruce, vztahuje se na ni tato oprava? Mechanický jsem ji určité nepoškodila. Děkuji H.Š.
A Vy jste si tak jistý, že je to výrobní vada? Pokud by se vyskytlo více takových případů (o čemž by výrobce určitě věděl), pak by se mohlo jednat např. o špatnou sérii skel. Pokud je to ojedinělý případ, tak ne. Jinak ale není vůbec časté, že by skla u praček praskala.
Takhle bych sepsal reklamaci a trval na ní. V případě zamítnutí bych si nechal popsat jiný mechanismus, kterým mohlo k závadě dojít.
Pokud si tu někdo myslí, že by výrobce snad svolával vadnou sérii, tak je k smíchu.
Měl jsem značkovou myčku, kde řídící jednotka shořela plamenem. Výrobce přiznal, že šlo o vadnou sérii, dal novou jednotku zdarma nebo několikatisícovou slevu na novou myčku. Ale veřejně obecné ohrožení samosebou svoláváním přes sdělovací prostředky nerozhlašoval ..
prackar
ra252® No vy jste tvrďák. Pane,musel jste do to něčím bouchnout a ono to prasklo . Raklamace se tímto zamítá A sklapl byste sanicu a valil dom
Pro ra252 O svolávání výrobcem tu nebyla vůbec řeč. Myslel jsem tím to, co přesně popisujete ve Vašem případě s myčkou. Mám zkušenost s případem, kdy výrobce používal na svých výrobcích jisté součásti, které v jednu dobu (určitá série) měly vadu. Nic se preventivně neměnilo, ale když měl zákazník problém (právě s touto součástí), tak už o tom výrobce věděl a "bez mrknutí oka" se tyto výrobky opravovaly výměnou dané součásti za novou.
Osobně si myslím, že to výrobce na záruční opravu neuzná. Ale za optání nic nedáte. Pokud měl výrobce takovýchto případů více (třeba kvůli nějakým špatným sklům), tak o tomto problému bude jistě vědět a záruku by snad uznal. Tipoval bych si, že se sklo poškodilo při praní (třeba o větší kovový zip, apod.).
To by nemělo, jen jsem chtěl být při náznaku problému "opatrnější" . Měl jsem spíše na mysli, že sklo mohl poškodit třeba větší (popř. i ostrý) kovový předmět, třeba svazek klíčů. Faktem ale je, že mám na zimní bundě celkem masivní kovový zip (myslím tím masivní ten kovový jezdec), a když se bunda pere, tak to někdy mlátí o sklo celkem solidně.
A taky jsem přehlédl, že tazatelka píše o venkovním skle U naší staré pračky bylo jen jedno sklo (jiné by se tedy logicky poškodit nemohlo), takže mi hned hlavou blesklo, jak by k tomu mohlo dojít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.