Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Venkovní omítka svépomocí

Od: zdenek23 odpovědí: 25 změna:

Dobrý den,

máte prosím někdo zkušenosti s venkovní omítkou nahazovanou ručně svépomocí? Na cihlu Heluz 44, nejlépe jednovstvou a poté rovnou fasádu. Případně jakou značku.

Děkuji mnohokrát za odpověď

Venkovní omítka svépomocí

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Musíte minimálně použít cementový podhoz- špryc a na to pak jemnou omítku se zrnitostí do 1mm, pak už nic neštukovat. Jemná omítka třeba tato:

Jádrová omítka WE/...

Jak jste psal, dělat vše přes omítníky (lze do nich i vložit laťku 5x20 mm a tu pak po stažení pole vytáhnout a díru dohodit a uhladit. Důležitý je vždy ten správný čas pro stahování - nesmí být příliš mokré ani příliš zatvrdlé. Na stočení bude dobré dřevěné hladítko

hodnocení

2x

2 roky zpět jsem dělal celou fasádu na cihlu sám.

Pomohl jsem si omítníkovým systémem od morávka a na hrubou maltu jsem použil klasický unimalt.

Jen klasický štuk jsem si udělal vlastní 3mm, protože dnes se nedá nad 1 mm koupit a je to k ničemu.Akorát to vydřeš při filcování a s 3mm to jde jak po staru úplně hladce a máš z toho radost...

zdenek23
hodnocení

Děkuji za dobrý tip :)

krtek*
hodnocení

1x
Hrubá je hrubá...jak vevnitř...ale zatočit fajnovou na baráku bych si nechal odborníkem...kdo to neumí tak to posere...

hodnocení

0x

Dříve se to dělalo běžně, prostě se udělá špryc a na to se natáhne fajnová. Ovšem dnes to nebude tak jednoduché, najít někoho, komu to odsýpá od ruky. Kdysi jsem to zkoušela, ale pokud není člověk šikovný, tak to bude hrozně vypadat. Manžela to naučil kamarád, měl to moc pěkné, ale stejně na tu finální část jsme měli firmu. Jinak to máte pěkně malé, tak někomu řekněte a vyzkoušejte si to, třeba vám to půjde.

Na špryc hned fajnovou? Zajímavé...
break
Tak dáš o tři vrstvy víc, no bože...
:D

Je vidět odborník!

Pod jakoukoliv omítku: postřik-jádrová-pak finální-štuk nebo brizolit-škrábaný nebo stříkaný,popřípadně varianta sokl kabřinec-marmolit,nebo pastovitíá fasádní barva...milionpět možností.

fik
hodnocení

0x

Já ti nevím,ale nenatahuje se to dnes do lepidla? To by jsi zvládnout moh. Pokud trváš na klasické nahazované omítce,to chce někoho kdo to fakt umí.neříkám že to tam nenaházíš,ale jde o výsledek jak to bude vypadat

zdenek23
hodnocení

Zdravím,

no chtěl jsem to naházet a stahovat latí pomocí omítníků...

dylin
Ven bych nedával pozinkované omitniky, může to reznout. Já bych to udělal pres omitkove pásy srovnané podle kramli. Použil bych multibat s pískem (jestli se ještě dá sehnat). Jako finalku bych dal weber.min zrnity nebo jiný ex stuk a po vyschnuti premaloval fasádní barvou. Pastovite omítky nemusíte zvládnout udělat pěkně.
krtek*

vidíš snad někde na fotce Ytong nebo jinou porobetonvou tvárnici? Je tam jasně červená cihla a píše HELUZ 44...na tento druh stavebního materiálu se dává už jen hrubá omítka a tzv. Thermofasáda...tváří se to jak normální omítka, ale má to nějaké lepší tepelné vlastnosti...jinak je uplně zbytečné si dělat tak tloustou stěnu...navíc s taková stěna dodatečně nezatepluje..a jak říkám..musí to dělat odborník jinak je ti to k prdu

Dylin je asi taky odborník-jak může něco reznout co tam není?

Omítníků je hafo.třeba maltový,tzv platle,nebo dřevěvý,ocelový až kdo ví co.

To tazatel-nejednodušší je u truhláře nařezat z prkna omítníky-prkno se orzřeže na lišty cca5mm tlustékteré se zamáčknou do maltového lože prknem dlouhou vodováhou do kolma,nebo prknem a olovnicí)po nahozní se pak lížcí obřízne a vzniknuvší díra se zarovná opět maltou.Obdoba ocelový omítník

dylin
Diesel: protože jsem si ty pozinkované uvnitř nechal a zahazel. :D a?

Hmm ale ty se stejně maji vyndat-takže jste si to zkonil sám!

dylin
Diesel: kdo říkal, že jsem si to zkonil? Já jsem spokojenej, šlo to pěkně a mám to rovné jak cyp. Jen bych to nedával ven

hodnocení

0x
Prakticky za stejný peníze, za které ti udělají fasádu zkušení fasádníci. Si to sám můžeš srovnat polystyrenem a perlinkou. Udělat tenkou přes lepidlo zvládneš daleko lip než bys házel a strhával hrubou a finišku. Jestli si to chceš opravdu dělat sám, tak tě to vyjde na stejno a zateplení bude jako bonus navíc.
zdenek23
hodnocení

Když já to právě nechci uzavřít polystyrenem a navíc na 44 už mi ani Heluz nedoporučuje dávat polystyren. Chtěl jsem něco aby dům dýchal...

Už zase. Dům nedýchá. Nemá plíce...

Fasádu bych nechal na profíkách. Koukat se na to budete, vy i sousedé, celý život...

re4zon
V tom pripade bych si najal firmu na strojni nahozeni. Masinou ti udelaji cely barak za den dva a bude to jak kdyz streli. Jestli to neumis, nedoporucuju se do toho poustet rucne, nechas na tom ruce a vysledek bude loterie. Leda bys nevedel co s casem a chtel se zabavit.
krtek*

na HELUZ 44 se nedává polystyren s lepidlem a perlinkou!

hodnocení

0x

forma na reliéf cihla přemázne se to lepidlem buď na omítku nebo na lepidlo s perlinkou,jde to snadno svépomocí a nemusí být tak precizní podklad. 100m2 vyjde na1400,- + barva dle výběru

Venkovní omítka svépomocí #2
Venkovní omítka svépomocí #3

Hmm, problém pochopit že NECHCE lepidlo?!

Chtěl něco, co si dokáže udělat sám. Tohle jako nápad není špatný. Lepší dobře udělaný lepidlo než když bude někdo, kdo to nikdy sám nedělal, házet hrubou a řešit, co na vrch aby to aspoň trochu vypadalo.

asiemil
hodnocení

0x

No nechtěl jsem se do těch rad montovat,ale musím. Koupit vápno na hašení a udělat si své. Kopaný písek. Našprycovat vapeným šprycem s troškou cementu.Omítnout vápenocementovou maltou(zase pozor na cement stačí trocha) do placek. Na fasádu se omítníky nepouživají.Porotheromé zdivo časem dělá mini praskliny takže bohužel perlinku a lepidlo. Stejně budeš muset řešit ty kastle rolet. Jako finiš už cokoli. Přeji hodně zdaru ať se dílo podaří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]