Ale to je přece klasika. Propojení slouží jako "svorkovnice" pro napájení dalších zásuvek v okruhu. Když to rozpojíte, další zásuvky v obvodu zdechnou.
bravecrow*
Tomu rozumiem ale každá má svoj prívod, čiže sú to zvlášť obvody Podľa mňa je to blbosť Keď zapnem istic tak vyrazí až na chodbe.
honza7*
→ Keď zapnem istic tak vyrazí až na chodbe.
Sorry, ale tomuhle zas nerozumím já. Ty zásuvky jsou v nějakým šlusu, či co?
Ten co to zapojoval zřejmě nevěděl/zapomněl, že každá krabice má vlastní přívod, a ten jeden prostě považoval za odvod do další krabice. Vyhoďte propojku a změřte, který jistič jistí kterou zásuvku.
Podle mě má každá zásuvka samostatný přívod (což je v případě sušičky a pračky zcela v pořádku) a ta propojka tam nemá co dělat. Jestli vám to vyhazuje jistič, je v každé zásuvce jiná fáze. Vyhoďte tu propojku a změřte napětí v obou zásuvkách a fáze mezi sebou.
No moment, mluvil jste o dvojzásuvce, nikoli o dvou samostatných zásuvkách. To ovšem mění situaci. Patrně jde o zapojení, kdy každá jedna zásuvka má samostatný přívod svedený do rozvaděče, což taky není až tak nic divnýho. Čím víc metrů CYKY, tím víc Adidas, ne.
bravecrow*
Áno dve zvlášť, sušička a práčka. Čiže je to dobré?
elektrika
Já si naopak myslím .že přívod je jeden a je propojená smyčkováním
honza7*
→ elektrika dnes 17:51
Může být, ale hádáme z křišťálový koule, z tý fotky se to nepozná.
No jistě, že dobre. Každá ta mašina - sušička a práčka - má svůj vlastní přívod (patrně včetně jištění, jestli tomu dobře rozumím) Nechápu co tady řešíme.
elektrika
Nechápete? nevadí. Nechť tazatel odpojí smyčku a hned se uvidí
honza7 - Unikl Vám malý detail - "...ešte sú aj medzi sebou prepojené". Příště čtěte otázky celé.
honza7*
→ Nechť tazatel odpojí smyčku a hned se uvidí
Ale ano, proč ne. Ve finále to může být třeba i tak, že tam vedou špagáty (fáze) mezi kterejma naměří 380. Jak říkám, hádáme z křišťálový koule. Dokud se to nerozpojí, neproměří, nezjistí co kam a odkud vede, budou to jen a jen spekulace.
honza7*
→ "...ešte sú aj medzi sebou prepojené". Tvrdí autor. Na začátku mluvil autor o dvojzásuvce, aby v zápětí bylo všechno jinak.
No zistím ako to vlastne majstri zapojili. Ach bože... A ešte otázka . Mám jednu zásuvku ktorá vyhodí istic akonáhle tam zapojíme spotrebič s kolikom ochranným. Normálna jednoduchá vidlica ide.
→ Mám jednu zásuvku ktorá vyhodí istic akonáhle tam zapojíme spotrebič s kolikom ochranným.
1) Co to je konkrétně a jmenovitě za spotřebič? Jaký je jmenovitý proud jističe, 6, 10, 16, 20A? 2) zásuvka je jištěná čím? Obyčejným jističem? Nebo současně proudovou ochranou?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.