Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sníh pod taškami na střeše - je to normální?

Od: clayman® odpovědí: 8 změna:

Zdravím Vás,
po včerejší fujavici máme pod taškami mnoho sněhu, který se pozvolna rozpouští. Je nad izolační "plachtou", takže půda je vsuchu - vyjma jednoho místa, kde je to špatně udělané u komínu a nafoukaly tam 2 kýble sněhu, které jsem právě odnosil. Krov je mokrý pouze v jednom míste, kde je zřejmě plachta přibita.

Je to normální? Při pršení a i loni v zimě při sněžení bylo vše ok. Ale je pravda, že včera šel hodně boční vítr - na zahradě máme závěje.

Je potřeba to řešit nebo sníh postupně roztaje a proteče ven bez škod? *andel*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No, sníh se pod tašky při šikovném větru prostě dostane, to je jasné. Ale měl by, až se rozpustí, prostor ve formě vody opustit po vrchní ploše difuzky... Jestli ale sníh vnikl až do nitra domu (komín je vždycky ožehavé místo), fotil bych a reklamoval. Z vlastní zkušenosti musím ale přiznat, že jsem při jedné letní bouřce před asi pěti šesti lety užasl, když se mi objevil mokrý flek (no, flek, průměr asi deset cm) dvě patra pod půdou, který druhý den zmizel a nikdy jsme na jeho vznik nepřišli. Od té doby nic... Každý dům má své záhady, které prostě jsou jen proto, aby se majitel nenudil...*smich*

hodnocení

všem díky za odpovědi, reklamace neprojde, firma, která nám stavěla dům tak najala firmu (velmi dobrou v oboru) a nezaplatila a mezitím krachla, takže se ničeho nedovoláme :) Mrknu z boku domu, ale myslím, že tašky sedí dobře a nerozjely se. Kolem komínu je to špatné, ale takhle jsem to nečekal..

na jaře pozvu pokrývače, ať to prověří...

luciferkaa*
hodnocení

2x

Myslim, ze teraz by ste mali pockat, kym to vyschne, nic ine sa asi robit neda, ale potom by ste to mali urcite riesit, je mozne, ze od minuleho roku strecha niekde sadla a spravili sa v nej medzery, takze by bolo dobre, aby sa na to aspon jednym okom pozrel odbornik. Pretoze pod tasky by sa za ziadnych okolonosti nemalo dostat tolko snehu. V buducnosti by vam to robilo problemy, keby tam ten sneh alebo voda zostala a zmrzla, pohlo by vam plachtu aj tasky vazne poskodit a rozpraskat.

kejki
hodnocení

0x

Právě proto, že po betonky fouká se dává pojistná folie. A když to někdo odbude, má sníh na půdě.

Takže to na folii odejde beze škod, trám sledujte, pokud je mokrý jen výjimečně po větru, tak uschne, jinak se to musí opravit. Totéž okolo komína, tedy opravit.

kytka*
hodnocení

0x

Normální to není, ale, co je dnes normální. Myslíte,že je normální,aby za tak krátkou dobu napadlo tolik sněhu? Já jsem dnes přikládala do kotle a ejhle vyvalil ,se na mě sníh po uhlí. Poklopy,které krejí násypky těsní NORMÁLNĚ dobře. Prostě je to tím počasím-myslím . V létě , když byla průtrž -liják ,jsem nestačila lítat od okna k oknu ,všude se valila voda a vodu člověk jak je známo -nezastaví. To jsem ještě nezažila.

hodnocení

0x

Je naprosto normální, když při silném větru a sněhu prašanu zafouká pod tašky sníh. Pod krytinu se dává paropropustná folie, aby případný sníh nedostal do izolace.

Jelikož se musí tašky odvětrávat, může se tam dostat i sníh. Že by hrozilo zmrznutí a popraskání tašek (jak někdo zmínil), je nepravda.

mill*
hodnocení

0x

Mam to uplne stejne, tj. venku kolem domu zaveje, zafoukany snih pod taskama, dole z folie odkapava voda jak to taje a na pude na dvou mistech navlhly tramy.

to, nic, to je jednou za několik let, to vyschne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]