Nejste přihlášen/a.
Zdímačka přestala fungovat - při zasouvání vidlice do zásuvky je vidět jisření kolem vidlice a cítit zápach (zásuvka je OK). Oddělal jsem spodní víko a vyfotil to. Přišlo mi také trošku zvláštní, že ždímačka nemá uzemněnou kostru - je použita pouze dvoužílová šnůra (takto je to již ale od výrobce). Chápu to správně, že je to zařízení ve třídě II (dvojitá izolace).
Zpět k poruše - myslíte, že by to mohlo být tím rozběhovým kondenzátorem?
především změřit jestli jdou vodiče od vidlice až do ždémačky na vypínač vpořádku. Za druhé na ždímačce by měla být značka dvojité izolace. Za třetí pokud je vadný kondík, mohlo by pomoci rukou roztočit buben a ždímačka se rozběhne. Co z toho jste už udělal?
ještě mne napadá, není trvale zabržděn motor?
Ta ždímačka zřejmě není české výroby. Takové zařízení musí být připojeno flexošňůrou s třemi vodiči, protože kovové části musí být připojené na ochranný vodič.
Muselo by to mít označení, že zapojení má dvojitou izolaci a v tom případě nesmí být kovové části volně přístupné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.