Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Elektrofirma mi zřídila el. přípojku u stavební parcely: postavili dva plastové pilíře (jeden pro pro nožové pojistky a druhý pro elektroměr), přivedli kabel, vše zapojili a na zadní stranu plastového pilíře s elektroměrem připevnili a zapojili třífázovou čtyřkolíkovou zásuvku 32 A - pro využití při stavbě.
Je to tak správně? Domnívám se, že měla být pětikolíková. Mám pravdu?
Děkuji.
no přívod je 4 vodičový a pokud neud+ělali rozdělení PEN na PE+N , jako že ne, tak to pokračuje 4kolíkovou zásuvkou.
Pokd chcete 5kolík tak si přidejte rozvaděč, v něm rozdělte PEN na PE+N, pořádně přizemněte! a můžete pokračovat dle libosti 5kolíkem. Přívod do rozvaděče propojíte do zásuvky 4 kolíkovou 32A vidlicí.
Potíž vidím v tom, že elektroměrový rozváděč s tou čtyřkolíkovou zásuvkou je od vlastního staveniště vzdálen 50 m. To bych měl na tuto vzdálenost každý den natahovat gumový kabel 4x min. 6 mm2 (jinak mi ho dobráci hned druhý den ukradnou)? Definitivně položit plast. kabel do země a zavést ho do domovního rozváděče chci až po postavení hrubé stavby. Díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.