Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím co dělat, když mám plíseň v zásuvce a okolí? Máte někdo s tím zkušenost? Děkuji.
Nastříkat sprej proti plísni tam nemůžu jako na strop, protože je to pod proudem.
Popíši co bych udělal já, nevím, jestli je to pro vás reálné. Nejdříve vypnout jistič! Pak bych vyndal zásuvku z krabičky , krabici vytřel a vyfíkal Savem nebo něčím proti plísni. Samozřejmě bych pak krabici a okolí opět vytřel do sucha a nechal vyschnout. Podle toho, v jakém stavu by byla zásuvka ( stupeň zplesnivění), bych ji buď pořádně vyčistil, ale asi spíš vyměnil.
Ale ať už budete s tou zásuvkou dělat cokoli, opravdu si nejdříve vypněte ten jiostič. Že vlhký hadřík neublíží,jen mokrý - no, netřeba to zkoušet.
Plíseň v zásuvce se může vytvořit jedině v tom případě,že je zeď vlhká a vlhkost se uzavře na delší dobu ,když je vní zastrčen protikus(vidlice)Spíše bych si myslel,že na fotografii je nějaký prach.V určitém případě se stává,že instalačním vedením muře proudit vzduch i z větší dálky,průvan ze zásuvky jsem zažil několikrát.Odšroubovat víčko a umýt ho domestosem a pak vyfoukat prostor pod ní vysavačem by neměl být problém i pro nešikovného montéra.Diokonce se to dá provést i při nevypnutém jističi.
JABRAKA
Děkuju za rady. Nechám to na až bude světlo a vypnu ten jistič raději. Jinak mi přijde náhodou elektrikář za 2 dny kvůli něčemu jinému, tak se ho taky zeptám. Já mám z té elektřiny strach. Mám strach, že něco udělám blbě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.