Nejste přihlášen/a.
Řešil bych to slepením dvou vrstev DTD desek tl 19 mm, nařežou přesný rozměr v Hornbachu,OBI, Bauhausu za 142 Kč/ m2. Takže suma sumárum dřevo vyjde na 600 Kč. Doma pak stačí slepit, zespoda prošroubovat. Osadit do ocelového rámu a co přesahuje přes rám opatřit nákližkem z buku - opět lze koupit v Hobby marketech, většinou jako metrové laťky . Pokud chcete mít povrch více odolný, natřete dvousložkovým emailem, nejlépe válečkem a to několikrát,až se povrch celý uzavře
jedním z řešení je i kovová pracovní plocha, záleží na co to má být používáno, stačí klidně i osb, kuchyňská mdf atd, já třeba tím že na ponk dávám zamaštěné díly z traktoru tak na ponk s dubovou deskou dám vždycky dvě vrstvy kartonu a když už je ten karton černější jak moje ruce tak ho měním a deska je pořád pěkná a čistá pro případnou hodinářskou práci
co na tom chcete dělat? truhlářšký to není a ani nebude, vyrobit šuplíky, nařezat prkna nebo MDF desku, k tomu svěrák případně další...
Myslím, že jste přeplatil. Je to polotovar, který musí někdo hoooodně doplnit.
po doplnění - ok, cenově slušný . ALE co na tom tedy budete dělat? Já mám třetinový ponk, který má 6-8 cm tlusté desky v ocelovém rámu, ponk je na rohu navařený. Byl to starý kus za odvoz...
Pokud bych řešil v místnosti, stačila by mi deska na míru z OBI apod - MDF desku vám uřežou, tlusté to je dost, omyvatelné.
Nějaká práce s elektronikou bude hračka..
Kolem ponku případně v místě svařování bych přidal tenký plech...
no přeplatil...na to že to je s prací, tak to očividně někdo dělal jako fušku, nějaká minuta svařování tam také je...
Ta cena je dobrá ,je použitý pořádný materiál a železo není nic levného, svařené a vybroušené je to taky pěkně. Co se týče desky -co je to předražená .
Poctivou a levnou nejde dohromady.Bukovou spárovku,ale ta v tom rozměru vyjde cca 6000Kč kovovynabytek.cz/...
Budete ji dávat do 50 vinklu takže potřebujete 50mm silnou.Ten trojůhelník v rohu je tam na co?Na svěrák?Ten horní vinkl mohl být obráceně(obr) a deska ze spod přišroubovat.A i tak by to chtělo ještě aspoň uprostřed "výstuhu"pod desku aby se neprohýbala
nádherný ponk..něco podobného jsem vymýšlel a měl zde dotaz...cena 4000,- je krásná...to je zadarmo...Kdo to dělal? Nechtěl by udělat ještě jeden podobný? Ale předpokládám, že k mé smůle asi ne a ještě budete daleko... Jinak ty desky jsou opravdu drahé...já sám jsem hledal levnou odolnou desku a moc na výběr není... 240x60x3 je v hornbachu za něakých 3890,- a pak jsou tam deriváty...osobně mi bylo doporučeno jednm co mi to cenil...smrkové latě naskládat vedle sebe..a z vrchu a ze spod to překrýt plechem 2mm
Bude to stát nějakou pětku, ale obešel bych několik truhlářů a nechal si udělat přířezy podle ponku. Hezky na pero a drážku a vyřízeno.
Nejlépe dubové, ani jasanový by nebyly na škodu. V případě ztroskotání by ještě mohl být i modřín.
Měkké dřevo nebrat, i ten modřín, který je z měkoty zdaleka nejtvrdší je na hraně.
Buk je dobrej tak na prkýnka na maso a potom jedině jako rozpěrky do kotle.
Moje odpověď nepomůže, ale ten horní rám se většinou dělá z úhlového železa a do něj se pak vloží ohoblované fošny.
Ferax z vinglu to má, akorát kvůli tomu trojúhelníku se mu tam deska bude blbě strkat.. Udělal bych to z podlahovek, dolu smrk 28mm a na to křížem třeba jasan 20mm a zespoda prošrouboval, to by asi byl kompromis cena - kvalita. Příp. obejít truhláře, ale suchý a kvalitní tvrdý těžko bude levnější... Podlahy jsou velký plochy a za draho by byly neprodejný, deska je už menší nóbl výrobek...
Já mám ponk složený ze 4 ks hoblovaných smrkových fošen tloutky 50 mm, 4 ks á 200 mm dá šířku 800 mm a délku rohového uspořádání 5 metrů Fošny jsem si stáhl kurtnou a na spodní straně sešrouboval pomocí svlaku a naprostá spokojenost. Původně jsem snil o dubovém provedení, ale cena a dostupnost mne nasměřovaly ke smrku. Napuštěno 2 x fermeží a spokojenost.
Ok, má to z vinglů, ale uprostřed je prázdno. Aspoň na dvě místa mezi dlouhé vingle bych navařil pasovinu, která by zabránila prohýbání fošen. Ten rojúhelník se dá snadno vyříznout flexou.
Pásovina zabrání prohnutí? Leda nastojato... Ale deska z podlahovek křížem se neprohne, aspoň u prací který se dají v domácí dílně normálně očekávat bude v pohodě... První vrstva smrk 28mm krátké napříč a druhá 20mm jasan dlouhé podél, bude to ve vinglu po celém obvodu desky.. A strčí to i pod ten trojúhelník bez uřezávání
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.