Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebuji radu ohledně venkovní omítky na chalupu. Zdi jsou na šířku cihly malta vydrolená nic moc, firma mi radí zateplit 10cm polystyrenem a omítnout. My bychom raději jenom omítku, ale že to je málo, prý tam bude zima. Chalupa je malá dvě místnosti 4x4m, nízké stropy, nové plastové okna, nové vnitřní omítky, chceme zateplení stropu pěnou z půdy...Děkuji, Kat.
Dobře vám radili co se týká zateplení stěn. Mrkněte se na obrázek. 10 cm polystyrenu má třináctkrát lepší izolační schopnost, než zeď z naširoko položených starých cihel.
Kdo nevěří, ať zkusí web.
Právě že je chalupa malá, tak zateplete lépe, nežli si představujete.
Dnešní obvodová zeď se staví na tepelný odpor R= 5 a více.
Vy máte zeď, s odporem R=0,35, k tomu dáte polyš 10 cm, zhruha R=2,5, dohromady tedy hrubě spočítáno na R=2,85až3.
Kolik Vám chybí k normalnímu standardu?
------------------
Z Vašeho popisu, bez prohlídky místa: co nedrží na omítce a cihle dát pryč, podlepit polyšem dle síly nerovností, nalepit polyš 10-15cm, lepidlo, perlinka, lepidlo, omítka dle vašeho výběru.
My bychom raději jenom omítku, ale že to je málo, prý tam bude zima
Když chcete jen omítku, tak nezateplujte, ale více protopíte, dříve objekt vychladne. Až si spočítáte na kolik vyjde Vaše oprava, a na kolik vyjde oprava se zateplením, tak zateplíte a bude teplíčko.
Jednoznačně zateplit. Důvody jsou tři - za prvé uspoříte za topení jako takové. Druhou výhodouje, že zvýšíte komfort bydlení. Pokud je obvodová zeď tvořena plnou cihlo síly 150 mm, tak poměr akumulace a tepelné ztráty "zajistí" výrazné kolísání teploty v prostoru. Samozřejmě tento fakt může být eliminován typem vytápěcí soustavy a jeho regulace. Třetím důvodem je kondenzace a následný vznik plísní se všemi zdravotními riziky. Pokud je obvodová stěna s vysokým součinitelem prostupu tepla, tak jednoznačně je zde předpoklad poměrně nízké povrchové teploty a tím podkročení rosného bodu a tím kondenzace na vnitřních površích.
Jasně ...Starou puvodní chalupu kde určitě trávíte jen dovolené nebo možný krátký volný čas a ještě jak píšete je malá kde případné vytopení nebude problém.Tak namatlejte lepidlem a připlácněte na to polysteren.Užasný.Zničíte celé to kouzlo.
Ale je to Vaše věc.
Fanatičtí zateplovači by v ČR nejradši nechali zateplit Pražský hrad a všechny domy na Malé straně.
Kouzlo toho že protopím majlant? Dá se zateplit i jinak než "krabicoidně polystyrenem" , že to nepoznáte
Milá jano222®,
Přesná ukázka demagogie.
" kde určitě trávíte jen dovolené nebo možný krátký volný čas...Fanatičtí zateplovači by v ČR nejradši nechali zateplit Pražský hrad a všechny domy na Malé straně...Zničíte celé to kouzlo"
Kde jste vzala tyto lživé informace?
Ale je to Vaše věc. s tímto s Vámi naprosto souhlasím.
Přeji hezký den.
Pane Milane proč to hned nazýváte lživou informací.Nikoho lživě neinformuji ani nic nevnucuji.Jen píši svuj názor.Prostě já si myslím že to k celoročnímu bydlení nebude.Pokud se mýlím moc rád se omluvím.
Nikdo z nás neví ani jak ta chalupa vypadá (styl)kde stojí,délka pobytu atd..To tazatel nenapsal.Proto jen přidáváme názory,Jsem staromil a okamžitě si představuju starou křivě nahozenou chaloupku v krásné krajině (ale asi to tak stejně nebude).Proto mi děsí ten polysteren do rroviny jak podle pravítka,Musíte uznat že v případě té chaloupky by kouzlo bylo opravdu pryč...
Toto je pravda či lež? kde určitě trávíte jen dovolené.
Tazatelka nic takového nepíše a Vy jí osočíte svým názorem. Kde se píše o fanaticích, kterí chtějí zateplit Pražský hrad?
Třeba nelžete, ale píšete jen nepravdy.
Když jsem viděl první obrázek, řekl jsem si jednoznačně zateplit, po druhém obrázku jasně zateplit, ale ne 10cm, ale více.
Pak kouknu na pana Ivana, co napsal, "Jednoznačně zateplit", takže opět s ním naprosto souhlasím.
Tak já se omlouvám to opravdu není chaloupka v malebné krajině...Ani tedy nerozumím proč jste psala chalupa.Je to chatko-domek.A tady opravdu zateplit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.