Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpověď bytového družstva na žádost

Od: nonfaccioteatro* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

v panelovém bytě bytového družstva, jehož jsem členem, chci realizovat instalaci multisplitové klimatizační jednotky.

Dne 18.12.2019 jsem podal žádost adresovanou předsedovi a technickému oddělení bytového družstva k povolení instalace. Dosud (2.3.2020) jsem neobdržel reakci na mojí žádost.

Dotaz: Jaká je zákonná lhůta instituce k odpovědi. Ve stanovách tohoto bytového družstva není uvedena lhůta na odpověď.

Děkuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nevím, proč chcete něco řešit přes zákonné lhůty. Zvedněte telefon a zavolejte do družstva , nebo ještě lépe vydejte se tam osobně, nejlépe s kopií toho dopisu pro případ, že by ho pošta vůbec nedoručila a je to nejlepší co můžete udělat. Lhůta 1 měsíc nic neřeší.To by jste chtěl tvrdit, že když se k tomu nevyjádří, má se za to, že je to schválené?

hodnocení

1x

Omlouvám se že se nevyjadřuju k otázce - někde se ke klimajednotce s venkovní jednotkou vyžaduje stavební povolení

Co jsem dělal na SBD,měli jsme obvykle 30 dní s tím že komplikovanější věci se řešily na představenstvu případně se konzultovaly s odborníky v dané záleřitosti.(architekt,statik,soudní znalec...) Navíc požadavek dávat 18.12. tak rovnou počítím s tím že mezi svátkama se neúřaduje. Pak je třeba postupovat v souladu se stanovama - někdy až svoláním členské schůze ,což taky není hned. A zásada rozumných BD je že co se umožní jednomu,musí se umožnit všem, Takže předpokládám že v souvislosti s tímto někdo zjišťuje např. technické parametry zařízení ,požadavky na umístění.U některých akcí bylo třeba např. doložit písemné vyjádření stavebního úřadu že požadovaná akce nevyžaduje stavební povolení .

hodnocení

0x

U nás v SK je treba nadpolovičný súhlas členov a potom správcovi zaslať žiadosť spolu s technickou dokumentáciou, ako bude klíma namontovaná(uchytenie, odvod kondenzu, ...). Ak je dom zateplený, montáž na fasádu neschvália, na logiu by nemal byť s povolením problém.Termín na odpoveď neviem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]