Nejste přihlášen/a.
dobrý den, mohu použitý běžný magnety, které mám doma... jako zmekčení vody před bojlerem. Dal bych je kolem obvodu trubky
mám jich hodně...tak bych je rád využil a nekupoval drahý ANTICALC.
díky za radu
Magnet vodu nezměkčí.V případě určitého chemického složení vody může prodloužit životnost zařízení za magnetem (vodovodní baterie,rychlovarná konvice) , omezuje vznik usazenin , minerály se neusadí ale zůstanou ve vodě.Těch minerálů jsou i v pitné vodě mikrogramy,někdo si představuje kilo soli vysypané do vody na tohle množství by magnet asi nestačil
Použít ho můžete, ale k ničemu to nebude . Tohle prostě nefunguje. Cca před 50 lety jsem se s tímhle "vynálezem" setkal poprvé, tehdy jsem si tak upravoval vodu pro zalévání kytek. Rostly naporosto stejně, jako zalévané vodou přímo z kohoutku. Od té doby se tahle pitomost objevila ještě několikrát a vždycky po krátké době zase vyšuměla do ztracena.
Je to podobný nesmysl, jako snižování spotřeby pohonných hmot pomocí magnetu. Nikdy se žádný účinek neprokázal. A to se příslušné zařízení i oficiálně prodávalo.
Fyzikální zákony (na rozdíl od pár naivních důvěřivců) se totiž oblbnout nedají.
jak123 - Vodovodní trubky jsou dneska téměř výhradně z nemagnetického materiálu. Ale ani to na nesmyslnosti toho zařízení nic neubírá.
Kolem trubky...to by ta trubka musela být z nemagnetického materiálu. Asi před 40 lety to byl hit časopisů typu "udělej si sám" ke snížení spotřeby paliva / samozřejmě nesmysl! / nebo pro podporu růstu rostlin "vylepšenou", snad magnetem změkčenou zálivkovou vodou. V tom případě se doporučovalo vodovodní kohoutek nastavit gumovou hadičkou a magnety instalovat kolem ní. Účinek - netuším, možná trochu ano, možná nulový. Nejspíš další pokus o obchodní hit pro naivní důvěřivce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.