Nejste přihlášen/a.
Cesta nejmenšího odporu je v přípravku na čištění trouby a grilu. Je jich několik. Vyberte ten, kdy nechtějí, aby se trouba nahřála. Když je nastudeno, snadné použití. Nastříkat, předepsaný čas nechat působit, udělá to pěnu a pak vlhkým hadrem stírat a hadr máchat. Když to bude potřeba, nastříkat ještě jednou. Mastnota pustí ze zapečené trouby nebo grilu, pustí odevšud.
Jediný, čím mi to šlo byl louh. Samozřejmě je nutná opatrnost, je to silná žíravina.
Také by s louhem nemělo přijít do styku nic hliníkového, zinkového, chromového nebo železného.
Klapka bude nejspíš plastová, takže by to mělo být bez problémů, jen pozor, louh prve namíchat a plastové věci do něj dávat až trošičku pochládne, aby se nepokroutily.
Já takto čistil oběžné kolo ventilátoru digestoře, mechanicky čistit by byla sebevražda.
Divil jsem se jaký vliv na výkon a hluk měla milimetrová vrstva mastnoty na lopatkách kola.
Děkuji za vaše rady, nakonec jsem použil čistič od SAVO na mastnotu v kuchyni a podpořil horkou vodou a mycí štětkou. Pochopitelně musela celá digestoř ze zdi a rozebrat až na motor. Ale vyčištěno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.