Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím čistit sprchový závěs případně nahradit

Od: simonanov odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

v koupelně na sprchovém závěsu se tvoří sliz a závěs zrovna dvakrát nevoní.

Existuje nějaký přípravek, který by problém odstranil, případně čím závěs nahradit? Četla jsem, že existují textilní sprchové závěsy s protiplísňovou úpravou, opravdu fungují? Používá je někdo, Vaše zkušenosti, případně rady, tipy a triky.

Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Sprchový závěs nejlépe nahradit sprchovými dveřmi...s bezpečnostním sklem.

Sprchový závěs je jedna velká "líheň" bakterií a plísní...ať děláte co děláte.

muf
hodnocení

2x
Zástěna má hrany a gumičky, stejně se v ní drží binec. Igelitový závěs se slepuje a rychle slizne. Nejpraktičtější je prát textilní závěs (o protiplísňové úpravě nevím), stačí mít jeden, hned se zas pověsí zpět. Je-li hodně špinavý, odmočit nejdřív v Savu. Koupelnu nechávat otevřenou a závěs roztahovat, aby schnul.

hodnocení

1x

Ve sprchovém koutě máme závěs, který je na "záclonové kroužky", tedy snadno vyměnitelný. Vždy po cca 2 týdnech závěs měníme a pochopitelně pereme. Navíc máme dobře větranou koupelnu a vždy po použití sprchového koutu závěs vyvěsíme tak, aby co nejrychleji vyschnul. S plísní a zápachem problémy nemáme. Použité závěsy jsou koupené hotové, materiál je jakási impregnovaná textilie.

hodnocení

1x

Ano, textilní jsou lepší, nelepí se tolik k sobě a můžete je dát do pračky. Doporučuji jako levnou variantu závěsu.

lidus*
hodnocení

0x

Vyměňte závěs za skleněnou zábranu, je to super věc. Umýt, natřít tekuté stěrače a bez problémů.

hodnocení

0x
No hlavně ho nedávejte do sava

A proč jako?Tedy za předpokladu že to materiál závěsu vydrží?

No právě proto, málokterý závěs to vydrží

jendad
hodnocení

0x

Musíte odstranit příčinu - vlhkost. Ve sportovním klubu máme dvířka a stejně jsou plesnivá . Tím si moc nepomužete.

Tudíž po vysprchování otřít rantl vaničky u obkladaček , at tam není stojatá voda. Pak ani nebudou plesnivé silikony a bude vše bílé. Závěs po vysprchování musíte pověsit jak prádlo (at se ničeho nedotýká a neslepí se k sobě). Mám tam před sprcháčem natahovací šnury a vždy to jakoby na ně pověsíme a kolíčkem připne. Závěs je tak čistý a jak nový . Logickou podmínkou je větrání at už tím okénkem nebo větráček . Jinak každoročně po novém roce kupujeme nový (dobře se to pamatuje) at je nějaká změna :)

sprchar
hodnocení

0x

Já bych to vyřešil žínkou

Myslíš pověsit místo závěsu žínku?*smich*

sprchar

Ano,taky možnost. Ale já myslel se tou žínkou spíše omývat, aby voda nestříkla

Jenže to bys nesměl pustit sprchu a k čemu ti pak celý sprcháč bude?

sprchar

No,jestli je tá sprchová vanička hluboká,tak ji může zašpuntovat a používat jak takovou mělkou vanu

formelak
hodnocení

0x

My jsme místo závěsu koupili sprchové dveře akvabel a je to pecka. nevypadá to nic moc, ale je to mnohem lepší než olezlej závěs. Zároveň za to není taková pálka jako za skleněné dveře. Já jsem spokojen.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]