Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chystám se na podbití sedlové střechy. Chci omítaný podhled, tzn. z latí konstrukci, osb, polystyren. Mám krovy asi 1m od sebe. Na různých fotkách vidím, že se jednoduše udělá z latí konstrukce z krovu k domu (trojuhelnik) a na to už jde osb. Ta deska se neprověsí časem, když je kotvená po metru? Navíc osb ma 2,5m, napojení dvou desek by bylo mezi krovy, tam bych musel nějak ješte rastr dodělat.
Nebo raděj na tento jednoduchý rošt dát ještě křížem 2 nebo 3 laty a k nim teprve kotvit osb?
Źádný podhled bych nedával, nechal bych to tak. Ušetří to hromadu práce v pozdějších letech. Všechny podhledy se časem většinou vodou poškodí a musíte dělat složité opravy.
to je jako kdybych třeba neudělal fasádu a nechal to tak ... a řekl si,,,stejně se časem poškodí tak proč to dělat ... to je blbost
OSB je dobrý materiál, leč spíše na podlahy. S deskami nad hlavou se pracuje vždy blbě. Osobně bych to řešil palubkami, poté nátěr tenkovrstvou lazurou v odstínu, aby ladilo např s dřevěnými okny.Lépe to bude vypadat. OSB vypadá dost lacině, provizorně . Udělal bych z toho max boudu pro psa, nebo krmítko pro ptáky.
právě jak jsem psal níž, tak mám obavu, že přídání latí to celé trochu zatíží. Chtěl jsem vědět jestli má někdo zkušenost z praxe jestli se konce krovů můžou váhou nějak ohnout časem... nebo jestli se to takle běžně dělá
Hrozně málo informací, aby se mohla dát relevantní odpověď. Je třeba sdělit současné složení střechy a krovu, dále, zdali má být prostor vytápěn a podobně.
Jak silný polystyren chcete dát a proč?
řeším tuhle část, co je venku, takže žádné vyhřívání nikde není. Na obrázku mají osb kotveno přímo k tomu roštu z latí. Mě zajímá jestli přidat ještě laty podélně,aby osb desky byly kotvené v celé ploše (viz obrázek víš). Zdá se mi, že kotvení po metru je nadaleko a desky se časem prověsí ... polyš 2cm jen pro srovnání a natažení lepidla a struktury
...zase když přidám laty budu o to víc ty konce krovů zatěžovat ( ty se neohnou? )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.