Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna baterií u termostatu

Od: laponos* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,chci se zeptat jestli po výměně baterek v termostatu musím znovu naladit všechny programy týdenního nastavení.Pokud ano jakým způsobem.děkuji za odpověď

doplněno 24.02.20 07:24:

Jedná se o euro thermostat 900

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Já když v termostatu Elektrobock BPT102 vyměním baterky rychle, tak paměť zůstane. Je tam docela velký kondenzátor, který to chvíli podrží.

hodnocení

3x

Většina termostatů má krátkodobě napájenou paměť, tj při rychlé výměně baterií nedojde k vymazání času ani časového programu. Tj rychle vyměnit baterii a zkontrolovat .

hodnocení

2x

Zkuste sem ještě dát typ toho pokojového termostatu, bez toho asi nikdo neodpoví.

laponos*
hodnocení

Jedná se o euro thermostat 900

hop®
hodnocení

2x

Některé termostaty mají krátkodobou paměť, která informace o nastavení během výměny baterií uchová, některé je nutné znovu nastavit.
Každý termostat se chová jinak, nemáme křišťálovou kouli, abych věděli, jaký termostat máte konkrétně Vy...*zed*

hodnocení

2x
Používal jsem elyt kondenzátor, pár stovek mikrofarad, paralelně připojený (stačilo podržet rukami další osoby) k vývodům baterie, samozřejmě správně polarizovaný plus na plus.
Po připojení se kondík nabil, v čase vybírání starých batérií a vložení nových dokázal napájet termostat bez ztráty údajů.

hodnocení

1x
Ja když vyndam baterie vše se smaže a musim to nastavit znova tak počítam že na tom budete stejně
Dle typu vašeho termostatu si na netu najít návod a nastavit

hodnocení

0x

Odpovědi na Vaše otázky naleznete v návodu k termostatu. Návod naleznete ve skříni nebo na internetu. Třeba zde: najdinavod.cz/...

hodnocení

0x

Ne...tento termostat si nastavení nepamatuje, ani když baterie vyměníte za 2s..

Nevím konkrétně jestli tento typ., ono se jich vzhledově stejných vyrábělo víc, ale měnil jsem v sobotu baterky a termostat si pamatoval

nunici: To může být "problém"...protože pod tímto názvem se opravdu prodávalo více typů..

Já mám typ, který při výměně baterií "zdechne"..

Nicméně "naprogramovat" tento termostat je otázkou 5 minut..a jednou za 3 roky to snad není taková práce.

Podle manuálu to jde docela snadno ,souhlas

hodnocení

0x

jedině si udělat paralelní vývod na další baterii a tou to podržet po dobu výměny

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]