Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha do garáže

Od: jd* odpovědí: 5 změna:

Potřebuju garážové stání pro auto a máme na pozemku třicet let starou kůlnu, která byla původně určená jako garáž pro auto prarodičů. Poté, co auto prodali se z toho stalo uskladnění pro slámu a dřevo. Je to normální dřevěná garáž s kovovou konstrukcí obitou prkny a podezdívkou. Ale teď se dostávám k jádru problému. Podlahu to v podstatě nemá, je to akorát léty udusaná hlína, na kterou máme v plánu vysypat štěrk pro vyrovnání a do něj usadit chodníkové dlaždice. Chtěl jsem se zeptat, jestli takové řešení nebude mít vliv na vlhkost v garáži? Zkrátka jde mi o to, aby auto nevlhlo jak od spodu, tak celkově, aby mi z něj nezbyla za pár měsíců kupa rzi (je ještě z doby, kdy protikorozní ochrana nepatřila mezi silné stránky výrobce). Jen pro doplnění v "podlaze" je mohutný kořen vedle stojícího stromu, dle mého poměrně odvádí vlhkost, ale jestli to tak skutečně je, na to mám příliš málo znalostí. Děkuji za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

0x

Myslím si, že pouhé dlaždice s podsypem štěrku stačit nebude. Bude se to hýbat. Ideální by bylo vše zalít betonem, nivelizovat a po vyzrání betonu opatřit příslušným nátěrem. Tím pádem od vlhkosti od spodu bude pokoj. Problém ale může být ten prorostlý kořen. Jak sílí, může zvednout i ten beton.

jd*
hodnocení

Když se to bude hýbat, tak to bude vadit čemu?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, usazení dlaždic do dobře udusaného (jemného) štěrku bych se nebál, ale nedával bych je do písku (písek natáhne vlhkost a potom ji stále drží). Když ještě uděláte malé větrací otvory např. do vrat a zadní stěny garáže, tak to bude stále větrat a bude to OK. Zdravím!

doplněno 25.02.20 11:34:

Nemáte zač.

jd*
hodnocení

Díky. Jsou tam mezery mezi prknama, pod hřebenem střechy vede po celé délce větrací otvor vyústěný ve štítových stěnách, takže odvětrávání tam nějaké je.

hodnocení

0x

Stará kůlna, staré auto, já bych to tak nechal. Možná tak nasypat na podlahu "šmandu", rozhrnout hráběmi a časem se to utáhne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]