Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam umístit přívod vody pro baterii ve sprše?

Od: jirim* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, včera jsem se díval na to, jak mi instalatér udělal přívod vody k baterii do sprchového koutu.

S instalatérem jsem se dohodl, že budu chtít termostatickou baterii a rozteč přívodu teplé a studené vody udělal 15 cm.

Přijde mi však, že tento přívod je moc v rohu a baterie se tam pravděpodobně nevejde. Osa levého vývodu je cca 6 cm od stěny. Je potřeba počítat s tím, že obklad tuto vzdálenost ještě zmenší. Pravděpodobně to budu muset nechat předělat. Jakou vzdálenost vývodu ode zdi byste mi doporučili?

Kde by správně měla být teplá voda (vlevo, vpravo)?

Elektrikář mi do sprchového koutu přivedl zemnící drát (doplňkové pospojování), ale ten těžko použiji. Jednak je tu otázka smyslu přizemnění plastového potrubí, ale i kdyby to nějaký efekt mělo, tak je nějaká možnost toto přizemnění ke kovové baterii smysluplně připevnit?

Děkuji za vaše reakce.

Kam umístit přívod vody pro baterii ve sprše?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Teplá voda je z pohledu na zeď vždy vlevo (tedy pokud je to správně udělané).

Jestli se tam v tomto konkrétním případě termostatická baterie vejde, nelze říct bez znalosti přesného typu baterie.

Ovšem i kdyby se zde ona baterie vešla, je to tak blízko rohu, že je to a bude "hnus fialovej".

fuser

Ale šikovný řemeslník to tam dostane a drát také připojí.

hop®
hodnocení

0x

Začnu od konce, na přizemnění baterií se vyrábějí speciální kroužky, smysluplnost tohoto přizemnění je stále diskutována a má řadu odpůrců i několik zastánců, dle mého názoru je to zbytečné.
Teplá voda se dává zpravidla vlevo, ale vyrábějí se i "otočené"termobaterie pro pravý přívod TV.
Místa tram opravdu moc není, zkuste si vybrat v nějakém eshopu baterii, rozumné obchody tam mají i okótovaný náčrtek, například tato baterie má tyto rozměry, takže přesahoje střed trubky o 8cm a nevešla by se tam

doplněno 23.02.20 15:02:

Pokud zákazník nechce jinak, dávám baterii standardně do výšky 120cm, a bližší vývod minimálně 10cm od stěny nebo zástěny.

jirim*
hodnocení

OK, vysekám to a nechám předělat. Nicméně, když už to budu předělávat, tak jakou výšku a vzdálenost baterie od stěny byste mi doporučili?

Vemte si tužku, papír...pravítko.

A nakreslete si sprchový kout 1:25..a tam si malujte umístění baterie včetně sprchy..a pevného či pohyblivého držáku..druhé hlavice..atd. Ono to potom je vše tak nějak jasnější, což?

Pokud máte rozvod vody v plastu, není nutné přizemnění provádět.

Jenže baterie je KOVOVÁ

berger*

Můj revizák to vyžaduje,tak to prostě přizemňuji... u jiného revizáka to být nemusí,pokud to je jen baterie. Pokud sloup,tak už přizemnit...*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]