Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, včera jsem se díval na to, jak mi instalatér udělal přívod vody k baterii do sprchového koutu.
S instalatérem jsem se dohodl, že budu chtít termostatickou baterii a rozteč přívodu teplé a studené vody udělal 15 cm.
Přijde mi však, že tento přívod je moc v rohu a baterie se tam pravděpodobně nevejde. Osa levého vývodu je cca 6 cm od stěny. Je potřeba počítat s tím, že obklad tuto vzdálenost ještě zmenší. Pravděpodobně to budu muset nechat předělat. Jakou vzdálenost vývodu ode zdi byste mi doporučili?
Kde by správně měla být teplá voda (vlevo, vpravo)?
Elektrikář mi do sprchového koutu přivedl zemnící drát (doplňkové pospojování), ale ten těžko použiji. Jednak je tu otázka smyslu přizemnění plastového potrubí, ale i kdyby to nějaký efekt mělo, tak je nějaká možnost toto přizemnění ke kovové baterii smysluplně připevnit?
Děkuji za vaše reakce.
Začnu od konce, na přizemnění baterií se vyrábějí speciální kroužky, smysluplnost tohoto přizemnění je stále diskutována a má řadu odpůrců i několik zastánců, dle mého názoru je to zbytečné.
Teplá voda se dává zpravidla vlevo, ale vyrábějí se i "otočené"termobaterie pro pravý přívod TV.
Místa tram opravdu moc není, zkuste si vybrat v nějakém eshopu baterii, rozumné obchody tam mají i okótovaný náčrtek, například tato baterie má tyto rozměry, takže přesahoje střed trubky o 8cm a nevešla by se tam
Pokud zákazník nechce jinak, dávám baterii standardně do výšky 120cm, a bližší vývod minimálně 10cm od stěny nebo zástěny.
OK, vysekám to a nechám předělat. Nicméně, když už to budu předělávat, tak jakou výšku a vzdálenost baterie od stěny byste mi doporučili?
Vemte si tužku, papír...pravítko.
A nakreslete si sprchový kout 1:25..a tam si malujte umístění baterie včetně sprchy..a pevného či pohyblivého držáku..druhé hlavice..atd. Ono to potom je vše tak nějak jasnější, což?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.