Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barva futer ke dveřím - stříbrný dub

Od: werunqa1994* odpovědí: 18 změna:
Ahoj všichni. S přítelem budeme za týden natírat futra a já si nejsem jistá, jakou barvu nátěru zvolit. Dveře máme koupené - stříbrný dub - viz foto. Stěny jsou (alespoň pro zatím) bílé, v jedné místnosti bude stěna šedivá, v jedné již je fialovo bílá (2 ku 2). Ve dvou místnostech budeme mít časem obložky bez dveří, zatím ale futra natřeme, aby byly všude stejné. Podlaha je šedé lino, ve dvou místnostech dlažba spíše do světlejší hnědé. Napadla mě barva bílá či do šediva, Máte někdo návrh či zkušenosti - konkrétní název barvy?Předem moc děkuji :)Veronika
Barva futer ke dveřím - stříbrný dub

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já bych šel do bílé. Šedá ve mně vyvolává dojem, že je to natřené základovkou.

werunqa1994*
23.02.20 13:11
hodnocení

Děkuji :)

dverar
hodnocení

1x

Tak zde jedině černá , ostatní je jak pěst na oko

hodnocení

1x

Barva by měla být vůči dveřím v kontrastu. To znamená, světlé dveře, tmavší futra.

krtek*
hodnocení

1x

vždycky se říkalo, že dveře a podlaha musí být kontrastně k bílé stěně...takže já bych natíral na tmavě hnědou

hodnocení

0x

Škoda, že už máš dveře koupené. Zvláště když budeš mít časem někde obložky bez dveří. Mala jsi i sem koupit dveře s obložkami.

Ale stalo a tak bych šel do bílé matné barvy.

werunqa1994*
hodnocení

Je to z finančních důvodů, veškeré peníze padly na kompletní rekonstukci bytu a my teď musíme šetřit na jiné věci, než jsou obložky, bohužel. Zatím vše natřeme stejnou barvou a poté se jedná pouze o 1-2 vchody, kam si chceme dát obložky. Ono lze prý pořídit obložky, aniž by se musely kupovat nové dveře (pokud je to pravda), takže třeba je postupně dáme všude, kdo ví..

Každopádně díky za odpověď a názor:)

Ano, dají se pořídit obložky na původní křídlo.

werunqa1994*
hodnocení

A dveře by se tedy daly použít ty, co by tam byly předtím, (v tomto případě ty na fotce), že? Díky.

Mělo by to tak být. Uřezat panty na futrech a pověsit na nový panty v obložce.

Ale nemám to osobně vyzkoušený, jen jsem o tom četl.

Podle mě to je opičárna, které je nejlepší se obloukem vyhnout. Já jsem pro bourání starých futer, což zdaleka není tak hrozný jak to vypadá.

hodnocení

0x

Bílá, šedá, šedohnědá namíchaná , nebo vzít vzorkovník v hobymarketu a foto dveří a porovnávat co se hodí nejvíce. Patrně odstín, který by vznikl smícháním všech těch odstínů na dveřích, aby to vytvořilo dojem, že to patří ke dveřím a doplňovalo budoucí odstín obložek

werunqa1994*
hodnocení

Výborné řešení, také nad tím přemýšlím. Možná budeme časem dávat obložky ke každým dveřím, ale kdyby náhodou ne, určitě je nejlepší zvolit barvu podobnou dveřím a obložkám. Děkuji.

rv*
hodnocení

0x

Černá futra.

hodnocení

0x
Mám úplně stejné dveře, šedou podlahu a kovové futra jsem natřel šedou barvou.
A je to ok.

lenkaa
hodnocení

0x
Hezky den, narazila jsem na vás dotaz a mám teď stejný problém... Jakou barvou jste nakonec futra natřela a nemáte fotku? Moc dekuji

hodnocení

0x

Tmavá šedá

hodnocení

0x

V barvě té podlahy, tmavě šedá.

lenkaa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]