Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat drevotrisku na miru

Od: klima® odpovědí: 10 změna:
Ahoj, momentalne mame u cela postele nahradni matraci. Libilo by se mi ji dat to nejakeho "boxu", aby byla chranena a zaroven at mame i pevny povrch na odkladani veci. Pochybuji, ze by se neco takoveho dalo sehnat (2000x900x100 mm), tak me napadlo, zda by neslo aspon dat nahoru a na strany tri desky. Otazka je, kde sehnat desku sirokou 10 cm a dlouhou 2 metry. Jsme v byte, neni tu moznost neco opravdu rezat, vrtat a podobne (nevlastnim naradi). Max si to muzu stlouct hrebikama :-D. Vim, ze ikea ma ulozny dil na matraci, takovy by se mi libil, ale je na 80 cm matraci.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Desky na míru ti pokud si je tam koupíš nařeže Obi ,Baumax nebo i v K & C

To je samozřejmě pravda. Ovšem pokud tazatelka nedisponuje vrtačkou a má možnost do lisované desky tak akorát cpát hřebíky, je výsledek předem daný.

Nemusí mít nářadí, desky slepí stavebním lepidlem v kartuši , lepidlo za 200 Kč, pistole za 100 Kč. Také řežou v Hornbachu , Bauhausu a Stavmatu. Nezapomenout ohranit!

To by mohlo být dost komediální, sledovat, jak někdo něco z dřevotřísky či lamina lepí k sobě lepidlem bez nějakého zkolíkování. Dá hranu na plochu a bude to držet bez hnutí po dobu zaschnutí lepidla. Stačilo by i pět minut držet bez hnutí.

A držet to bude do zaschnutí v ruce? Takže +2 úhlové svěrky, každá tak 150 Kč. Jsem příznivcem toho si udělat maximum svépomocí, ale holejma rukama se dělat nedá. A to se ještě bavíme o dřevotřísce (tj. bez fólie), takže bude nutná povrchová úprava. Já bych na jejím místě volil toho truhláře. Jo a teď čtu znovu. Vy chcete lepit nenasákavý lamino lepidlem v kartuši bez bližšího určení? Tak to byste měl dát dodpručení na vhodné lepidlo, jinak to špatně dopadne.

hodnocení

0x

Jak tak čtu, co píšete, jediná správná odpověď je: Truhlář

doplněno 23.02.20 11:58:

Ty úložné boxy neznám. Nebylo by řešení koupit a nechat seříznout tu přečnívající desku?

hodnocení

Uvažovala jsem o tom, ale nechci za takovou "blbost" davat moc peněz. By byla dražší ta opěrka než samotná postel :-D. Napadl mě ještě úložný box na matraci pod postel (a přirazit to ke zdi), ale tam jsou buď díry na ruce (na vyjetí) nebo je ta přední deska širší než ta matrace (o to by se blbě opíralo).

Zkus se schválně zeptat v několika truhlářství, nač by to přišlo. Protože stloukat dřevotřísku hřebíky je předem prohraný boj. Vypadá to strašně a navíc je velká naděje, že se ti to v hraně rozštípne.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zkuste tu truhlářskou dílnu a je možné, že to tam pořídíte "za hubičku", resp. dostanete to zdarma (když přijdete s prosíkem a s úsměvem). Mohou tam mít odřezky z velkých desek a to by Vám stačilo. Potom snad by se v tomto rozměru dala sehnat i tzv. palubka, ale bude dražší. Truhlář může mít i prkno v tomto rozměru. Zdravím!

hodnocení

Jinak teda doplním, že to nemusí být dřevotříska, je mi v podstatě jedno, co to bude za materiál. Teď je matrace jen opřená o zeď a zaražená delší stranou postele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]