Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nalez brouka v knize z knihovny

Od: slunce* odpovědí: 12 změna:

Dobry den, pujcila jsem si knihu a mezi strankami jsem nasla tyto susene, vylisovane brouky. Nemohou to byt stenice? Fpto je zvetsene, velikost asi 4-5mm

Nalez brouka v knize z knihovny

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Podle mne to štěnice není. Vypadá to na mumifikovanou larvu nějakého jiného hmyzu. Zkuste třeba porovnat počet "proužků" na těle mumie a štěnice v jakémkoliv vývojovém stadiu. U štěnice je jich mnohem méně. i kdyby to štěnice byla, pokud máte ojedinělý nález mumifikovaného těla, v případě výskytu aktivní kolonie byste řešila úplně jiné problémy a příznaky.

slunce*
hodnocení

mohla by to byt treba svinka? Knizku jsem prinesla vcera, hned jsem ji dala z bytu pryc. Ted asi musim poskat 30-50 dni jestli se neobjevi stipance?

Ale na druhou stranu, když se tak dívám, tak má ten brouk na Vaší fotce na těle celkem dost proužků a blízko u sebe. Štěnice těch pruhů na těle tolik nemá a jednotlivé pruhy má více od sebe. V broucích se moc nevyznám, ale bohužel je spousta takových, kteří mají pruhované tělo :) takže jsem Vás s tou štěnicí možná vystrašil předčasně.

Myslím, že ne. Svinka není hmyz, ač tak vypadá. Svinky nemají takhle výrazně oddělenou hlavu. Co nohy, dochovaly se? Kolik jich je? Uvažoval jsem o larvě kožojeda nebo rušníka (obojí by byl běžný nález), ty jsou ale "chlupaté" a tohle vypadá jako holátko.

slunce*
hodnocení

Nohy mezi strankami nebyly, bylo to cele vysusene, placate. Budu doufat , ze tam s temi susenymi nebyla i nejaka ziva nymfa. Uz do knihovny nepujdu

72mona3*
@slunce- prosím, nepanikařte. Je to suché, dávno mrtvé. Štěnice ani omylem. A kvůli takové mumii přestat chodit do knihovny? To snad ne. Já už našla mumii pozemky americké, štírka, nespočet much, mola...ale knížek se fakt nebojím;)
slunce*
hodnocení

Kez by to byla plana panika! Moc dekuji za vase odpovedi!

hodnocení

3x

To vypadá na vývojové stádium štírka obecného. Prolézá starými knihami a živí se roztoči - pisivkami, které se zase živí plísněmi.

Mohlo by to tak být *palec*.

slunce*
hodnocení

Kez by to byl stirek !

hodnocení

2x
Já bych tedy na první pohled řekl, že to štěnice jsou. Nechci strašit, třeba někdo zkušenější tuto teorii vyvrátí. Ale já kdybych to takto v knize našel a viděl, myslel bych si, že se jedná skutečně o štěnice. To pruhované tělo a tvar tomu nasvědčuje.

ne,ne, štěnice má jen 7 pruhů a nežije mezi knihami

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]