Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak pečete kachnu?

Od: lada1® odpovědí: 17 změna:

Koukám na recepty a všude píší pečte kachnu na 120°C 4,5 hodiny,to je dnešní modní recept?Vždy jsme pekli na 200°C a rychleji,proč se dnes propaguje pomalé pečení,jeden kuchař z jedné restaurace zkoušel oba způsoby pečení a chuťově není rozdíl-Jak pečete vy?

 

 

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

kepler*
hodnocení

5x

Peču klasicky na 1800 s tím, že si kachnu nejdřív naporcuju. Propeče se tak dřív. Pravidelně polévám omastkem a šťávou.

Přesně tak - klasika je klasika! *palec*

 

hodnocení

4x
avatar gamapolis

Dobrý den. Peču cca 3, 5 hodiny na 180 stupňů, ke konci 200. Nevidím jediný důvod, proč to dělat přes noc. Mám jí měkkou a šťavnatou. Neznám osobně nikoho, kdo by jí pekl přes noc, včetně mojí babičky. Ona tedy už dlouho nežije, ale vím jistě, že to nedělala. Když jsem se o tom bavil s lidmi, ať v práci nebo se sousedy, nikdo to tak nedělá. Jednou jsem ale takovou kachnu jedl. Byla dobrá, ale ne lepší. Potom ale postrádám smysl, tak dlouhého pečení. Ostatně jeden můj kamarád kuchař mě řekl, že to také nedělá a ani jeho známí kuchaři.

hodnocení

Super děkuji konečně normální kuchař!*palec*

 

hodnocení

4x
avatar babkazov

Dělávám ji tak, že večer ji naporcuji, natřu majoránkou se solí, dám v pekáčku do lednice a ráno, když vstanu, tak naliji trochu vody a dám, přikrytou, do trouby na 100°C. Kolem 11h odkryji, odeberu výpek, otočím kůží nahoru a teplotu zvýším na 180. Ve 12h je křupavá a měkká.*palec*

 

hodnocení

4x
avatar clayman
Zkuste jednou pomalé pečení a uvidíte v čem je rozdíl. My raději pečeme od rána na 120C, když se nám nechce přes noc na 80C. Maso pustí mnoho šťávy, která se za nižší teploty nevypari a maso není vůbec suché. Zkuste, uvidíte.
Samozřejmě dopekame odkryté při 180C kvůli kůži do křupava.

 

kenav
hodnocení

1x

Ja dam kachnu vecer do trouby na 70°C rano je hotová a potom podle potreby dodělám kurcicku pri 120.

hodnocení

To není pečení to je sušení.

Já ji dávám přes noc na 80° C. Druhý den dopoledne je hotovo.
Rozhodně se nejedná o žádný sušení.
hodnocení

Děkuji za rady přes noc nebudu péct oběd...a doplácet elektriku,to bych na další kachnu neměl.Prostě klasika je klasika *palec*

Nemyslím si, by pečení přes noc na 80°C spotřebovalo podstatně více elektřiny, než klasické pečení na 200°C.
kenav

Zmereno,spotreba polovicni,delam to z jineho duvodu a nebudu se přít. Napr Pomalu taženy hov vyvar a z tlakoveho hrnce je obrovsky rozdil.

Kdy je poloviční spotřeba?
Také se nemíním přít a hádat. Každý má svůj oblíbený postup který mu vyhovuje.
Trouba snaz udrží uvnitř 80C než 200C, které musí častěji přitápět. Ale neměřil jsem.

 

kenav
22.02.20 18:33

Asi tak.

 

hodnocení

1x

Známej peče bůček klidně celej den, ale kachnu vždy zhruba 3hodiny.U nás je to taky tak.Když se nepovede sehnat čerstvou tj. živou,tak den předem vyndat z mrazáku dát povolit do lednice,druhý den kolem 9 do trouby a v poledne na talíř.Před pečením dáváme dovnitř bud´ oloupané jablko nebo cibuli.

 

joudic*
hodnocení

0x
kachna umi byt sucha, proto mi vyhovuje vietnamsky zpusob rolada

 

lidus*
hodnocení

0x

Nejsem otrok kuchyně, polévku vařím v tlakáči, kachnu peču pod plechem na 200 asi 3h, jsme dva a tak peču půlku kachny nebo husy. Knedlík karlovarský, houskový a bramborový koupím hotový. Vývar tahem a s tlakáče ještě nikdo nerozpoznal, nudle domácí nebo koupené (francouzká výroba ) rovněž, má sestra tlakáč nemá a hádala se, že guláš s tlakáče je hnus, olizovala se až za ušima a nepoznala nic.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]