Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Houpačka mezi futra

Od: mira8 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,
přemýšlím nad houpačkou mezi futra pro dítě. Potřebuji nosnost cca do 20kg. Napadlo mě použít rozpímací tyč mezi futra, co je na cvičení a na ni pověsit klasickou houpačku.

Nemáte zkušenost s touto tyčí resp houpačkou mezi futra?

Díky

Houpačka mezi futra
Houpačka mezi futra #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

6x

Chceš to dítě zrakvit? Rozpínací tyč je totální hovadina a na houpačku tuplem. Ta tyč když vyjede tak dítě spadne zadkem natvrdo na zem = velice snadno poukázka na kriplkáru. Tohle je past, beze srandy.

mira8
hodnocení

jj, asi by to chtělo spíše něco navrtat, pro jistotu.

dejv111neprihl

asd1: Nesouhlasím! Máme to takto doma a bez problému. Pokud tyč unese mě, nemůže spadnout s děckem, které s houpačkou má do 15 kg. Při nejhorším se dá středem bočních gumových dorazů vrtnout tex do futer. A kdo se fakt bojí, může na spodek houpačky přidělat např. 10 cm tloustý molitan...

asd1

To by ses divil. Hlavně jde o dynamické cyklické zatížení, takže ne 15 ale víc a opakovaně. Houpy houpy houpy prd vyjede to. Hodněkrát už to vyběhlo... Ostatně najdi si videa kde ta tyč s někým vylítne. Budeš každou minutu kontrolovat utažení?

Na rozpěrnou hrazdu bych houpačku nikdy nepověsil a to jsem hodně drsoň. Když děláš shyby a vyjede tak jdeš na nohy, ale děcko v houpačce je v sedě a padá natvrdo prdelí nebo na záda. A to stylem rup bum kdy vůbec nestihne reagovat. Takže ano matraci na zem, jinak to je přímá žádost o zlomenou bederní páteř nebo spodinu lebeční. A to jenom proto, že je někdo línej vyvrtat díru nebo jít na houpačku na hřiště..

Tohle jako držák houpačky je opravdu zákeřná past...

hodnocení

2x
Ta tyč to udrží podobnou ma bratr mezi futrama a mě to unese cca 102kg
Pamatuju když sme byly malý tatík ty futra navrtal pak díra do panelu hmoždinka dva háčky a už sme se houpali

hodnocení

2x

Já bych do toho nešel, pokud nejsou zárubně opravdu pevné. To znamená, velice dobře zazděné, aby snesly značný tlak (někdy bývá za zárubní dutina). Po rozepření může dojít k jejich deformaci a pak k úrazu dítěte. Prostě tento způsob bych nevyhledával.

hodnocení

2x

Nejde o to, jakou máte tyč, jde o to, jaké máte zárubně. Pokud máte ocelové vyzděné, tak je to OK. Pokud však máte montované plechové (které se snadno promáčknou - bývají v panelácích) nebo dřevěné obložkové - bývají zapěněné polyuretanovou pěnou, tak tyto dvě poslední varianty nedoporučuju.

Spolehlivější je navrtat do stropu 2 háky a na to houpačku zavěsit. Objednejte hodinového manžela a za půl hodiny je vše hotové a bez následků na zdraví.

111®
hodnocení

0x
Nebo privarit oka

hodnocení

0x
Kdysi jsem v podobné situaci vzal 3/4 coulovou trubku, do jednoho konce navařil za hlavu šroub M10, na druhý konec navařil M10 matku, do ní našrouboval kus šroubu M10 bez hlavy, se dvěma maticemi.
Do kovové zárubně v potřebné výšce navrtal na každou stranu otvor 10,5 mm, nastrčil do jednoho z nich tu stranu trubky kouskem kulatiny, do otvoru na druhé straně zárubně vyšrouboval ten kousek šroubu a zajistil, našponoval-rozepřel těmi maticemi.
Otvory v zárubni se časem kus vytahaly, houpal se občas i 90 kilový děda, také zárubeň se v místech zavěšení trochu roztáhla, jak jsem kontroloval a utahoval...
Houpaly se moje děti i potom vnoučata. Bez problémů. Bezpečně.

hop®
hodnocení

0x

Neriskoval bych to, rozpěrná tyč se upevňuje otáčením, a delším houpáním by se mohla povolit...

jabraka*
hodnocení

0x

Stačí dvě desítky díry nad futrem prostrčené héky se závitem a houpačka funguje,Už 2 roky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]