Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
přemýšlím nad houpačkou mezi futra pro dítě. Potřebuji nosnost cca do 20kg. Napadlo mě použít rozpímací tyč mezi futra, co je na cvičení a na ni pověsit klasickou houpačku.
Nemáte zkušenost s touto tyčí resp houpačkou mezi futra?
Díky
Chceš to dítě zrakvit? Rozpínací tyč je totální hovadina a na houpačku tuplem. Ta tyč když vyjede tak dítě spadne zadkem natvrdo na zem = velice snadno poukázka na kriplkáru. Tohle je past, beze srandy.
asd1: Nesouhlasím! Máme to takto doma a bez problému. Pokud tyč unese mě, nemůže spadnout s děckem, které s houpačkou má do 15 kg. Při nejhorším se dá středem bočních gumových dorazů vrtnout tex do futer. A kdo se fakt bojí, může na spodek houpačky přidělat např. 10 cm tloustý molitan...
To by ses divil. Hlavně jde o dynamické cyklické zatížení, takže ne 15 ale víc a opakovaně. Houpy houpy houpy prd vyjede to. Hodněkrát už to vyběhlo... Ostatně najdi si videa kde ta tyč s někým vylítne. Budeš každou minutu kontrolovat utažení?
Na rozpěrnou hrazdu bych houpačku nikdy nepověsil a to jsem hodně drsoň. Když děláš shyby a vyjede tak jdeš na nohy, ale děcko v houpačce je v sedě a padá natvrdo prdelí nebo na záda. A to stylem rup bum kdy vůbec nestihne reagovat. Takže ano matraci na zem, jinak to je přímá žádost o zlomenou bederní páteř nebo spodinu lebeční. A to jenom proto, že je někdo línej vyvrtat díru nebo jít na houpačku na hřiště..
Tohle jako držák houpačky je opravdu zákeřná past...
Nejde o to, jakou máte tyč, jde o to, jaké máte zárubně. Pokud máte ocelové vyzděné, tak je to OK. Pokud však máte montované plechové (které se snadno promáčknou - bývají v panelácích) nebo dřevěné obložkové - bývají zapěněné polyuretanovou pěnou, tak tyto dvě poslední varianty nedoporučuju.
Spolehlivější je navrtat do stropu 2 háky a na to houpačku zavěsit. Objednejte hodinového manžela a za půl hodiny je vše hotové a bez následků na zdraví.
Neriskoval bych to, rozpěrná tyč se upevňuje otáčením, a delším houpáním by se mohla povolit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.