Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční lednice

Od: nico odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, dnes mi z ničeho nic přestala fungovat kombinovaná lednice s mrazákem. Svítí pouze žárovka, jinak nechladí a ani nic nehučí.

Je vestavná, teprv ji budu vyndavat ven. V čem by mohl být problém?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
V čemkoliv.
Upadlej drát, špatnej motor, nefunkční termostat a nespočet dalších věcí.

hodnocení

1x
Vidim to na termostat skusil bych ho vyndat a proklemovat jestli se lednice rozjede
nico
hodnocení

Jak ho prosím mám proklemovat, co s čím?

Pokud se ptáš na tohle, tak se radši do ničeho nepouštěj.

nico
hodnocení

Takže černý s hnědým

Musí se proklemovat drat ve kterém je stála faze s přívodem do kompresoru
Neznam vaší lednici ani tu neni foto zapojenýho termostatu
Zjistěte si typ termostatu na netu se najde zapojení a víte co proklemovat *palec*
nico
hodnocení

Podařilo se, lednice naskočila, takže je to termostat. Jen jsem nikde nenašel ten samý. Měl by mít č.226238003, ale Electrolux má jen 226380039 a z popisu není jasné, jestli jsou stejný. Stojí 1300. Tak nevím, jestli to u 7 let staré lednice mám riskovat.

A díky všem za přínosné rady.

U whirpoolek termostaty nahradily lternativními a prodávají se v sadě s paticí a nebo samsotatně. Elektrolux to bude mít podobně.

Elektricky fungují stejně. jde jen o uložení zpět na místo, aby to bylo jako dřív a hezké.

Našel sem ho tu taky
shop.electrolux.cz/...
Mam zkušenost když se vemou ty levný čínský typ ranco tak vydrží sotva 2 roky
Jinak ty termostaty sou plus minus stejný de jen o délku tý kapiláry kratší je problém delší se dá schovat uvnitř lednice

Dabel no to si mně nepotěšil. Už jsem do swé whirpoolky nesehnal origo, který má správnou delku kapilary a mám tam ranco... no uvidíme :)

nico
hodnocení

A poznám nějak, jestli je to termostatem? Protože jestli to bude něco jiného, nebudu se opravou ani zabývat.

hodnocení

0x

Na 90% jsou to termostaty. Si ho vymontuj a propípni multimetrem nebo nějakou žárovkovou zkoušečkou. Při otáčení musí v krajní poloze sepnout. Obzvlášť, když bude v teple. Navíc i cvakne. Pokud necvaká, je po něm.

mate59
hodnocení

0x

Bude to termostat,vymontovat, vyzkoušet jestli cvaká.Nový stojí cca 300 kč, já sehnal na sběrném dvoře zadara.

joudic*
hodnocení

0x
u me to termostat rozhodne nebyl a jak to delam vzdy u veci, co jen stoji v byte bez pridane hodnoty, mam hned nadhernou bazarovou obrovskou lednici za 1500, ktera je jeste lepsi nez ta predtim

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]