Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
už přes rok cekám na územní studii a furt není hotová, všechny podklady jsou už na stavebním uřadu a chybí jen ta studie abych mohl začít kopat. Chtěl bych se optat zda město má nějakou lhůtu do kdy to musí mít hotové a za druhé když bych začal stavět základy a desku co mi může město nařídit krom nějaké pokuty? A ta pokuta nevíte do jaké částky by byla? Do června to potřebuju mít vybetonované protože pak mi začíná sezóna a nebudu mít čas a jaro 2021 chci začít stavět dům. Děkuji za odpověď
Našel jsem tento článek a tam se píše, že stavební úřad může v území rozhodovat i když studie není ještě hotová, ale až po uplynutí lhůty pro doplnění požadavků pro zapracování. Takže bych se na to zeptal, jestli projektant tuto vaší část má zapracovanou a neměnnou. Je to otázka zdvižení telefonu a zeptání se projektanta. Ten dotaz musí učinit úřad, takže je to na vaší diplomacii, jak toho docílíte.
ANO
Moc děkuji , tak tohle jsem potřeboval , dá se říci že ta studie je na 3 části. Levá patří městu a tam problém není , střed je už v katastru rozparcelován na 7 pozemku i s cestou a je vše vyřešená , tam jsem já a problém je až ta pravá část která se mě ale netýká . A mezi střední částí kde jsem já a pravou částí je cesta , takže opravdu by to mohlo jít nějak udělat . Moc moc děkuji , zítra se tam stavím .
Na st. úřadě jste byl osobně za konkrétním člověkem? Nebo se ptáte jen mejlem a telefonem? Co jste se dozvěděl, kde je problém?
ANO
Ano úháněl jsem to od začátku, Studie je teď od projektanta znovu na městě a mají 3 verze a řeší to s majiteli pozemků ( odkupní cenu v místě kde je vyprojektovaná cesta atd. ) Když jsem o ní žádal tak už jedna studie byla z roku 2008 kterou prý musí jen malinko pozměnit a mělo to být do 9/2019 hotové tak mi to prvně tvrdili a teď mě neřekli ani zda to bude do května hotové , prý možná letos. A už z toho docela pěním ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.