Nejste přihlášen/a.
Mohu zhotovit fošnový strop na rozpon 6 m (tj. mám rozměr 3,5x6m)? rozměr fošen plánuji 60/220 mm. Pokud to musí být do 5 m, pak bych musel instalovat průvlak-nosný trám, stačilo by 150/200 mm? Na jedné straně by byl průvlak ukotvený na nosném sloupu 30x30 cm a na druhé straně by byl na zdi tl. 60cm. Strop bude pochozí, na stropě nebudou žádné zděné příčky. Děkuji za odpověď.
Pokud to bude pouze strop, tak strop není problém.
Pojem pochozí strop neznám. A většinou když někdo šlápl na pochozí strop, tak se propadl do místnosti pod stropem.
A pokud to má být podlaha, tak si vem jednu fošnu zamýšleného rozměru a podlož ji cihlami v místech, kde plánuješ trámy. Pak si stoupni doprostředka fošny a změř si jaký je na té délce průhyb fošny při zatížení tvou hmotností.
Co já jsem viděl, tak se stropní trámy dávají tak 1metr od sebe a to jsou ty trámy ještě podepřené ze spodu na nějaké středové nosné zdi.
Proč chcete dělat strop na délku 6m a ne na 3,5m? Na 6m bude 220mm pravděpodobně málo. Jakou podlahu a místnost tam plánujete?
Podlaha tam bude jen z osb desek, je tam už půda. Pokud otočím na 3,5m, musím postavit nosnou příčku.Stačil by 20 ytong? Na druhé straně už mám kamennou zeď 60 cm.
Nebo můžu příp. udělat fošny jen 3m a na tom průvlaku je spojit?
Najjednoduchsie bude to cele nacrtnut spolu so suvislostami a ist za statikom, nech to spocita. Preklenut 3,5 m bude mensi problem ako 6 m.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.