Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou obývací stěnu?

Od: petr10 odpovědí: 20 změna:
Dobrý den,
vím že každý máme jiný vkus, ale chtěl bych slyšet váš názor jakou obývací stěnu by jste si dnes koupili?
Co je moderní?
Strácím se v tom, dekuji.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
No a chcete být spokojeni vy doma, nebo Vám jde o názor návštěvy? Já osobně bych se na nějaké takzvané trendy vybodl a udělal si to čistě podle sebe. Návštěva mi nábytek nezaplatí a stejně nejspíš bude preferovat naprosto odlišný styl. Rozumnému člověku to je mlj nábytek putna, škarohlíd Vám stejně vždy za zády něco pomluví. Základ ale je rozmyslet si, jestli chcete sektorový nábytek, nebo klasickou celou stěnu. Za mě osobně není nutno vystavovat tuny nikdy nepoužívaného porcelánu, který se jen na vánoce pracně umyje a vrátí na místo v počtu o jeden rozflákaný kousek míň. Samozřejmě můžete mít nároky na větší objem pro úložné prostory třeba pro oblečení apod. To musíte vědět Vy, v tomto v zásadě nejde pomoct.

hodnocení

3x

Co je moderní?

Na to kašlu...

Mám své preference a potřeby a pokud je splní stará intarzovaná truhla, klidně ji použiju.

Když si necháte obývák navrhnout od architekta, tak v 99% z toho vyleze čisté...bílé...neosobní...(ale MODERNÍ) nic...

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Dnes je především preferovaná velká plochá televize, buď pověšená na zdi, nebo na nožkách na televizním stolku. No a ten stolek je součástí sestavy obývákového nábytku, který má skříňky pověšené okolo té televize na zdi + nějaká ta komoda s šuplíky a prosklená vitrína. Jakou povrchovou úpravu nábytku si vyberete - zda světlou, tmavou, kombinaci sladěných barev, s led světýlky či bez nich - to už je na vašem vkusu. Dřív býval nejdůležitější v obýváku jídelní stůl a židle, dnes je to televize, ke které se vybere nábytek, aby to tam té televizi slušelo. Ida

Pro inspiraci: google.com/...

doplněno 24.02.20 10:58:

@petr10, zvolte tu kratší stěnu. Víc se vám líbí a bude působit vzdušněji. Ta delší by mohla vypadat trochu "nacpaně". Ida

doplněno 25.02.20 10:18:

@petr10, komoda bude hezká a úložný prostor se vždycky hodí. Ida

petr10
hodnocení

A co s tím zbytkem prostoru té zdi? Dokoupit komodu?

michalverner
hodnocení

1x

Žádnou bych nekupoval a už vůbec bych si od nikoho nenechal radit jak mám bydlet.Co jsem tak koukal do letáků tak všechny "stěny" jsou na jedno brdo...skříňka pod tv,jedna napravo,druhá nalevo a jedna polička nad.Prostě moderní humus bez nápadu a nic jiného se neprodává...třeba právě proto je to moderní...jako že nic jiného není.Navíc pod názvem stěna bych si určitě nepředstavoval tři malé skříňky a poličku.

hodnocení

1x

Když vidím ty dnešní stěny, což je pár polic a jinak nic, je mi špatně. Za mě - něco, kde by byly úložné prostory - těch není nikdy dost. Na nějaké moderní bláboly je nejlépe se vykašlat. Moje sestřenice měla kdysi po tetě takovou zvláštní vysokou stěnu, která se uchytávala ke stropu takovými kovovými úchytkami, nikdy jsem to nikde neviděla. Před pár lety ji jako nemoderní vyhodila, pořídila si ty minimalistické police a pak na netu zjistila, že je to nějaká speciální komunistická výroba a dávají se za to desetitisíce.

medvec
hodnocení

1x

Dnes moderní obývací stěny se ani jako obývací nazvat nedají. Je tam jenom pár prkýnek, dva šuplíčky a možná osvětlení. Ale jsou moderní, doba se mění. Chce to zajít do nějaké prodejny s nábytkem a uvidíte, vlastně ty které tam uvidíte jsou všechny moderní.

hodnocení

0x

Dnes obývací stěny nejsou moderní, tedy podle názvu to svádí pomyšlení na klasickou obývací stěnu známou z minulosti... Třeba je dnes něco jiného a vzdušného?

Samozřejmě jak tu píší kolegové, je jen na Vás co se Vám líbí a tak to řeším i já...

hodnocení

0x

Je to otázka vkusu.
Já preferuji retro styl, starožitnosti.

Moderní rádoby klumpy má dnes každý. Stejné stěny, stejné sedačky, dřevěné podlahy...

michalverner

Dřevěné podlahy...jistě myslíte to když se vytrhají parkety a místo nich se dá laminovaná imitace parket co se leskne jak psí ku*ky,na kterou není možné cokoliv těžšího postavit a která se za pět let začne vlnit.Stejně tak moderní hranaté sedačky ve tvaru L připomínající lavice co stávají v čekárnách před smuteční síní.

michalverner - Kdyby to šlo, dal bych Vám bod *zdravi*

michalverner - ano, přesně to myslím *palec*

hodnocení

0x

Dřív jsem měl nábytek s černými korpusy a třešňovou fólií. To jsem vyházel a mám bílou stěnu na šedivé stěně, naprosto neutrální, vše rovné hranaté,jednoduché, 3 skříňky různých tvarů a velikostí + police vytvoří obyvák a doprostřed toho televize. Klasické ve všech domácnostech, nikdo to nemá jinak až na výjimky.

"...nikdo to nemá jinak až na výjimky". *blee*

No právě! Děsím se toho, že bych měl mít všechno jako všichni okolo. Že kdybych si náhodou spletl dveře a vstoupil k sousedovi, ani bych si toho nevšiml. Uniformitu rozhodně nesnáším. Nechci splynout se šedivým davem.

rorschach*
hodnocení

0x

Nedávno jsem viděl pořad (asi opakování) Jak se staví sen. Dělali obývák a něco co nazvali televizní stěnou. Televize tam stejně nebyla. No ale hlavně ona slavná televizní stěna v obýváku byli tři police. Za mě hnus a v tomhle případě zbytečnost

hodnocení

0x

Já preferuji to, čemu se říká Holandský nábytek. Např. zde. Nakoupili jsme tam už dost kousků. Mají velký výběr za solidní ceny. Pan majitel je vždy vstřícný. Žádné neosobní, nicneříkající, moderní škatule za hodně peněz. Co je moderní mě nezajímá, já chci účelný, kvalitní, stylový nábytek, kde se pak cítíme dobře. Ideálně si udělat výlet a osobně prohlédnout. Také proto, že na webu není úplně vše. A je potřeba věci proměřit a "osahat".

krtek*
hodnocení

0x

žádnou...protože 90% z nich je dělaných do paneláku a je to miniatura...já si nechal dělal na zakázku dle vlastního návrhu

petr10
hodnocení

Dobrý den,
máme konečně na netu vybrané dvě stěny, jedna je šířkově kratší a druhá je delší.
Zeď v obýváku je delší, bude se tam hodit i kratší stěna nebo spíš kupovat tu delší?
Více se nám totiž líbí ta kratší, ale aby se to hodilo.
Děkuju
michalverner

Tak snad záleží na tom co se líbí vám jelikož tam budete bydlet vy.Nebo tam snad budou bydlet návštěvy?

hodnocení

0x

Tenhle "bytový problém" dokonale vystihuje povídka Miroslava Horníčka "Opuštěné byty" z jeho alba "Dobře utajené housle". Doporučuju přečíst, nebo ještě lépe poslechnout zvukovou nahrávku. Je to vtipné, ale hlavně velmi poučné. Bohužel se mi na Internetu nepodařilo najít spustitelnou verzi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]