Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uvést do užívání již povolenou studnu

Od: honzik25* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

plánuji koupit stavební pozemek, na kterém současný majitel před pěti lety vybudoval studnu, kterou měl řádně povolenou společně s ČOV pro účely výstavby rodinného domu. Ze stavby domu ale nakonec sešlo a byla vybudována pouze studna. Protože už ale stávající majitel neměl o další stavbu domu zájem, neudělal ani ČOV. Je tedy teď možné na základě společného povolení studny a ČOV tuto již vybudovanou studnu legálně používat, nebo je nutné ji ještě nějak uvést do užívání? Podle slov současného majitele je v povolení napsáno, že musí úřadu oznámit užívání, což ale zatím neudělal a tak uplynula i lhůta pro realizaci napsaná v povolení. Prosím o radu, jak postupovat, aby byla studnu možné legálně používat. Lze případně studnu dodatečně uvést do užívání?

Děkuji.

Honza Žák

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pokud studna nebyla zkolaudována, tak SP zřejmě propadlo (termíny budou jistě v povolení). U ČOV propadlo povolení zcela jistě. Dá se požádat o prodloužení SP, ale to uděláno evidentně nebylo.
Zcela nejlepší ale je, zeptat se na místně příslušném Vodoprávním úřadě.

hodnocení

0x

Pokud ještě nebyla v provozu, tak bych vyčerpal všechnu vodu, po znovunaplnění hladiny nechal udělat rozbor vody a pak normálně používal. Nic bych dál neřešil.

joudic*
hodnocení

0x

me poslali cca pulroku po koupi domu sami, ze si musim zlegalizovat studnu a jen jsem uvedl minimalni odber na osobu, stari atd a to bylo skoro cele. Predtim me to otravovalo, ale ted jsem rad, ..par lidi si tu premysli o studnach, ikdyz maji kohoutky, a ja nemam, ale mam diky legalizaci ochranu, ze pokud mi vodu nova studna v ochrannem pasmu uzme, pravo je na me strane. Septik ani cisticka nikoho nezajimala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]