Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
plánuji koupit stavební pozemek, na kterém současný majitel před pěti lety vybudoval studnu, kterou měl řádně povolenou společně s ČOV pro účely výstavby rodinného domu. Ze stavby domu ale nakonec sešlo a byla vybudována pouze studna. Protože už ale stávající majitel neměl o další stavbu domu zájem, neudělal ani ČOV. Je tedy teď možné na základě společného povolení studny a ČOV tuto již vybudovanou studnu legálně používat, nebo je nutné ji ještě nějak uvést do užívání? Podle slov současného majitele je v povolení napsáno, že musí úřadu oznámit užívání, což ale zatím neudělal a tak uplynula i lhůta pro realizaci napsaná v povolení. Prosím o radu, jak postupovat, aby byla studnu možné legálně používat. Lze případně studnu dodatečně uvést do užívání?
Děkuji.
Honza Žák
me poslali cca pulroku po koupi domu sami, ze si musim zlegalizovat studnu a jen jsem uvedl minimalni odber na osobu, stari atd a to bylo skoro cele. Predtim me to otravovalo, ale ted jsem rad, ..par lidi si tu premysli o studnach, ikdyz maji kohoutky, a ja nemam, ale mam diky legalizaci ochranu, ze pokud mi vodu nova studna v ochrannem pasmu uzme, pravo je na me strane. Septik ani cisticka nikoho nezajimala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.