Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovovat jádro před prodejem bytu?

Od: tomasito odpovědí: 18 změna:

Dobrý den

Potřeboval bych poradit - řeším jestli vyměnit umakartové jádro za zděné jádro nebo za sádrokartónové jádro i když vím že budu během cca jednoho roku byt prodávat. Může získat byt hodnotu tím že vyměním umakart za odlehčenou cihlu nebo za sádrokartón tj udělat rekonstrukci pěkně, že by byt jsem později mohl prodat za víc než co mě výjde rekonstrukce jádra?

Děkuji za radu

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Z mého hlediska bych provedl jednoduchou renovaci výměnou vany za sprchový kout a obkladem na umakart.V koupelně i v kuchyni.V chodbě vyhladit stěnu s umakartem kontaktním můstkem a perlinkou,s lepidlem Na to lze dát dekorativní tapetu .V koupelně a kuchyni rekonstruovat elektrické rozvody.Kuchyň lze také obložit na umakart.Rozhodně to ušetří 150 000Kč při slušném vzhledu.WC lze dekorovat Vliesovou tapetou.Strop jádra vyrovnat sádrokartonem

JABRAKA

V chodbě vyhladit stěnu s umakartem kontaktním můstkem a perlinkou,s lepidlem Na to lze dát dekorativní tapetuProč si to tak komplikovat můstkem, lepidelama perlinkou ,když to jde tapetovat bez toho,levněji a méně pracněji?!Jinak myslím,že takový byt by moc lidí nekoupilo a pokud ano,budou požadovat dosti velkou slevu-min o sto tisíc na pořádnou rekonstrukci jádra!

hodnocení

3x

Dle mých zkušeností jsou náklady na pořádnou rekonstrukci vyšší, než nárůst tržní ceny. Nevyplatí se to. Ke zvážení snad jen "Potěmkinova vesnice" dle rady jabraky. ALe zkušenosti mám z přípražské vesnice a okresního města. Ve velkých městech může být situace jiná.

berger*

Souhlasím. Nekoupil bych zrekonstruovaný byt,protože bych předpokládal rekonstrukci pro prodej,čili naoko. A kvalitní rekonstrukce nezvýší hodnotu bytu o to,kolik stála...

motak
ani treba pul roku starou reknostrukci, jak se pta tazatel?
Rekonstrukce se klidne skryje do ceny bytu, pokud to neni kutloch za par set tisic. Pri prodeji je jedno, jestli ten byt stoji 3,6 mega nebo 3,8 mega.

Chcete tvrdit, že ty pražské panelákové byty za šestku jsou umakartové plesnivky s děravým hrbolatým linem a rozpadlými okny?

18.02.20 19:04
Ano jsou

Pavlos-kolik takových znáte?

@ra252: To je otázka na mne? Pokud ano, čemu nerozumíte na větách: Ale zkušenosti mám z přípražské vesnice a okresního města. Ve velkých městech může být situace jiná.
Fakt mám zkušenosti jen ze dvou uvedených míst a netajím se tím. V jistých lokalitách by dokonce cena za rekonstrukci mohla být srovnatelná s cenou bytu. Třeba jisté vyloučené lokality na severu Čech.

berger*

Ra252,ono to umakartové jádro ani nemusí být. Zrovna včera jsem zařval smíchy,v TV nějaký pořad,kde ženská dala na reko koupelny 400tkč. Viděl jsem to jen jedním okem,letmo,ale vyzdění ytongem "na střih" mi docela stačilo. Takto rekonstruovaný byt bych fakt nechtěl...*smich2*

hodnocení

3x
Pokud bych to prodaval už bych to toho penize nevražel
Kupec kterej ten byt bude chtít si ho veme tak či tak a stejně si ho pravděpodobně upraví dle svého vkusu
Takže akorat vyhozený prachy
motak
to zalezi, na prodaval taky panelak v puvodnim stavu. nikdo za mesic ani neprojevil zajem. nechal sem vymalovat, vymnenit puvodni kuchyn.naklady cca 20tis. a najednou se byt prodal celkem bez problemu. takze zalezi i na celkovem vzhledu.
Pokud bude to jadro normalne vypadat, plno lidi ho tak necha a bude mit o starost min s rekonstrukci...

hodnocení

1x
No jo. To je tvůj pohled na věc.
Případný kupec si může říci, koupelna sice nová, ale něco příšernýho. To musím rozhodně předělat. A tak budu chtít trochu slevit.

tomasito
hodnocení

ještě jsem zapomněl napsat že byt je v Brně

prestik*
hodnocení

0x
Já bych to udělal. Nový majitel s největší pravděpodobností jádro okamžitě přebuduje dle svého, ale to vás nemusí tlačit. Nárůst tržní ceny o náklady na přestavbu není jediným činitelem. Byt s umakartovým jádrem v roce 2020, opravdu kupce nutí k zamyšlení, jak asi majitel s bytem po celou dobu nakládal. Takový kvartýr bych určitě nekoupil. Výjimkou je kupec-spekulant typu Jana Zedníka; tomu je samozřejmě úplně jedno, jak to v bytě vypadá, hlavně když tam do týdne nastěhuje první sociální případy. Takže tak. *nevi*
dolga*

Prestiku, je to vážně věc názoru. Kupovali jsme byt ze začátku minulého století v Praze a ta paní do toho nedala ani korunu ani její předkové. Divili jsme se, jak tam mohli bydlet. Tam zkrátka se muselo vyměnit všechno. To byla ruina. Truhláři dělali repliky dveří a podobně, Okna naštěstí byla nová, ta jediná vypadala dobře.

Takže jsme byli štastni, že to je tak, jak to je, zrekonstruvalo se to, je to krásné, nelitujeme těch peněz. Takže protože šlo o krásný byt ve smyslu polohy, s možností rekonstrukce podle našeho vkusu, tak to byla výborná koupě a žádné potěmkinovské načančaní nám bylo jedno. Stejně všechno včetně elektřiny, plynu atd potřebovalo moderní změnu po těch 100 letech. Takže bych nečančala a vždycky bych prodala jak to je, kdo vidí jen načančanou koupelnu a nevidí polohu, služby a dopravu okolo atd, tak je silně barvoslepý. Dívám se tak, co z toho bytu udělám já přece. Hodnotím tedy na bytě jiné věci. A co vím, lidé si to nejraději nechají předělat podle svého - a mají pravdu.

hodnocení

0x

Ono spíše záleží na okolnostech-pokud umíte a uděláte si drtivou většinu prací sám - pak renovovat. ale pokud firma na klíč-tak nic nezískáte.

karol
hodnocení

0x
Záleží asi dost kde prodáváte...
Já teď sleduji už cca půl roku nabídku bytů na Chodově a rozdíl mezi cenou bytu 2kk ve stavu ruina a ve stavu po kompletní rekonstrukci je tak 200-300k max.
Pritom komplet rekonstrukce (jadro, podlahy, rozvody, podhledy) vc nove kuchyne a vybaveni vyjde min na 600 - 700k pokud si to clovek nedělá svépomocí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]