Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze nahodit cihl.zeď když jsou cihly natřené?

Od: honza548 odpovědí: 12 změna:

dobrý den, mám netradiční otázku na zedníky. mám doma jednu zatím neobývanou místnost, kde je původní omítka otlučená na cihlu. pokud bych vyspároval spáry a na cihly válečkem klasicky nanesl primalex, bude to v budoucnu problém, když by se v místnosti zed klasicky nahazovala např. po 5ti letech?

díky honza

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Není to nejvhodnější (Primalex se může loupat), nejlepší jsou holé cihly. Také bude záležet na použité maltě (aby byla dost "mastná") a taky trochu fortel je třeba.

zednik
16.02.20 19:42
hodnocení

1x

Ne

lakatos
Souhlas problem by nemel byt pri nejhorsim "postrik-špric" (ridsi omitka -hustota jako jemnejsi omacka- vice cementu a vody jinak stejne jako klasicka "jadrovka" jen nechapu k cemu bude natreni cihel kdyz se budou omitat...neni lepsi je rovnou omitnout? pokud to dovolouji finance a cas

ANO na primalex a další malířské nátěry sice jádrová přilne,ale nebude držet dobře!

Doporučuji spíše malbu vápnem. nebo pak před případným ohozením primalex oškrábat!

hodnocení

1x

Problém bude, když to namalujete Primalex Standardem, který je hlinkový a nová omítka by pevně nepřilnula. Musíte napenetrovat hloubkovou penetrací. U Primalex Polar zase spojovací můstek, protože by se nová omítka na hladkém povrchu neudržela.

honza548
hodnocení

napenetrovat myslíte penetraci pod primalex nebo na primalex až by došlo k nahazování?

Penetraci před nahazováním.
Penetrace obecně zpevní podklad a zvýší přilnavost omítky.
Neumím si ale ani představit, že by mi bylo příjemné malovat neomítnutou zeď Primalexem, kdy se bude do barvy neustále dostávat nečistota, prach, písek z malty mezi cihlami. Nebudete s malováním spokojený. Pro mne je vymalování odkrytých cihel nepředstavitelné. To, co se občas objeví na fotkách, nejsou cihly, ale druh obložení, kdy mezi obkladem vzhledu cihel je určitě vyspárovano = vyspárování obkladů se nedrolí při případném natírání.

jabraka*
hodnocení

0x

Vkodné je použít materiál,který zvýší adhezi k podkůladu a teprve na něj klasický štuk.Nátěr se nazývá kontaktní můstek,nebo adhezní můstek.Příklad: dek.cz/... řada firem dodává můstky na specifické podklady.

JABRAKA

A omítka se sloupne i s primalexem! jedině jak píše p.Mareš!

hodnocení

0x
Kym to esteticky vysparujete, tak to davno budete mat nahodene aj vymalovane!
Ak chcete sparovat, tak to len nasledne natrite penetraciou, aby tehly neprasili.
Primalex bude podla mna robit neplechu. Hlinkovy standard - casom to moze zliezt dole. Lokalne som sa snazil vyrovnat natrety vyklenok a nedopadlo to...
Zoskrabal by som ho pred nahadzovanim alebo aspon prebrusil skrabakom na ytong a spary tiez ciastocne preskrabol, aby sa omietka mala do coho zachytit. Vzdy sa da natiahnut aj rabitzove pletivo, ale to je dalsia praca navyse.

hop®
hodnocení

0x

Problém v budoucnosti bych řešil v budoucnosti, pokud to chcete mít na bílo, tak to natřete...
... ale když už to bude mít vzhled cihly, navíc očištěné a s vyspravenými spárami, klidně bych ten vzhled zachoval - co by za to jiní dali, jen ty cihly napenetrovat nějakým speciálním nátěrem nebo klasicky - vodním sklem...

olinl
hodnocení

0x

Osobně bych žádnou penetraci (Sokrat apod.) na natřenou ani novou cihlovou zeď nedával, zmenší se "prodyšnost" zdi-nasákavost a zbavování se vzdušné vlhkosti ze zdi. Kdysi jsem napenetroval novou část zdi a dodnes při vlhkém počasí vylézají "obrysy" méně kvalitních cihel-dával jsem i méně "vypečené" cihly místo nových a to byla chyba. Naštěstí jich nebylo moc, ale přesto je to vidět.. Cihly bych před nahozením zbavil Primalexu ocelovým kartáčem nebo bych místo výmalby zeď rovnou nahodil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]