Přidávám se k mínění gumídka. Že je tam nápis "nerez", v dnešní době není žádná garance. Já jsem také koupila struhadlo prý nerez a nejednou se na něm objevil rez. A to jsem ho nekoupila u "číňana", ale v kamenném českém obchodě a nestálo 30 korun, ale 120 Kč. Ani jsem tam s tím nešla, stejně jsem už neměla účtenku, nenapadlo mne ji schovat.
Překvapivě odrezovačem? Pokud nechceš kupovat, pomůže i wd40. Odrezoval jsem - ač se to nezdá - obyčejným octem. Nicméně nůžky z rezavějící oceli jsem neviděl už hodně dlouho(nepočítám 40 let staré kousky u babičky). Vzhledem k jistému nápisu na nůžkách to vidím na špínu a tam zabere výborně to wd40.
Pochybuji, že by šlo o rez, nůžky a nože se dnes vyrábějí výhradně z nerezavějící oceli. Nejdřív bych vyzkoušel smirkový papír a pokud by výsledek nebyl uspokojivý, zkusil bych moření v kyselině chlorovodíkové (k dostání v drogerii). Plastové části to nepoškodí.
Kvalitní nůžky nestojí pár korun. Stojí několik stovek. Tyhle obyčejné, jedině ponořit do CocaColy. Přiléhající plochy nečistěte hrubým nástrojem, porušíte ostří a nebudou střihat.
Zkusil a stálo to za h...CC možná trochu čistí, ale neodrezuje. Nejsilnější kyselina tam je citrónová a ta se dá i vypít. Huh, to byla síla ale se rzí to ani nehne.
Pouřít smirek je to nejhorší,Kolové nápoje v blízké minulosti obsahovaly jako kyselicí složku kyselinu metafosforečnou.Ta na rez skutečně působila.Dnes,kdy se zlý pohled na chemii velice rozmohl,se už nepoužívá,ale je nahrazena slbými organickými kyselinami.Ovšem pokud by na nůžkách byl skutečně rez,neboli oxidy železa,pak ta kyselina fosforečná je účinná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.