Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím odstranit rez na nůžkách

Od: pepi odpovědí: 25 změna:

Dobrý den,

jen čistě pro moji zvědavost, čím lze odstanit rez na nůžkách?

Vím, že nové nůžky stojí pár korun :)

Čím odstranit rez na nůžkách
Čím odstranit rez na nůžkách #2

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den, prý funguje namočit na den dva do nejznámějšího kolového nápoje*nevi*

hop®

Nevím, jestli na to CocaCola ještě funguje, také už je plná náhražek. Ale dříve to byl jeden z nejlepších odrezovačů, to je ověřené!

hodnocení

2x

Na nůžkách je napsané "STAINLESS STEEL" což je nerezová ocel. Nůžky tedy nejsou zrezlé, jen upatlané od něčeho.
Jar a teplá voda.

To, že tam číňan napíše Stainless ještě není zárukou, že jsou nerezové.

Přidávám se k mínění gumídka. Že je tam nápis "nerez", v dnešní době není žádná garance. Já jsem také koupila struhadlo prý nerez a nejednou se na něm objevil rez. A to jsem ho nekoupila u "číňana", ale v kamenném českém obchodě a nestálo 30 korun, ale 120 Kč. *co*Ani jsem tam s tím nešla, stejně jsem už neměla účtenku, nenapadlo mne ji schovat.

hodnocení

1x
Překvapivě odrezovačem? Pokud nechceš kupovat, pomůže i wd40. Odrezoval jsem - ač se to nezdá - obyčejným octem. Nicméně nůžky z rezavějící oceli jsem neviděl už hodně dlouho(nepočítám 40 let staré kousky u babičky). Vzhledem k jistému nápisu na nůžkách to vidím na špínu a tam zabere výborně to wd40.

hodnocení

0x
Jemný smirek a nůžky budou jako nové

Smirkem strhne ostří a může je rovnou vyhodit.

nozar
hodnocení

0x

Kupte nové

kepler*
hodnocení

0x

Pochybuji, že by šlo o rez, nůžky a nože se dnes vyrábějí výhradně z nerezavějící oceli. Nejdřív bych vyzkoušel smirkový papír a pokud by výsledek nebyl uspokojivý, zkusil bych moření v kyselině chlorovodíkové (k dostání v drogerii). Plastové části to nepoškodí.

kenav

To si si tu kyselinu nejak poplet,prostě hovadina

kepler*

Proč hovadina?

kenav

Protoze to totalne zcerna.

hodnocení

0x

Kvalitní nůžky nestojí pár korun. Stojí několik stovek. Tyhle obyčejné, jedině ponořit do CocaColy. Přiléhající plochy nečistěte hrubým nástrojem, porušíte ostří a nebudou střihat.

nozar

Jistě,ale tohle není ten případ.

kepler*

Coca cola je pověra.

Tak si to zkus, místo keců.

kepler*

Zkusil a stálo to za h...CC možná trochu čistí, ale neodrezuje. Nejsilnější kyselina tam je citrónová a ta se dá i vypít. Huh, to byla síla ale se rzí to ani nehne.

kepler: nech to tam týden. Není to ajko ocet, kdy stačí 2 - 4 hodiny dle teploty.

hodnocení

0x

Já jsem přesvědčená, že to není rez a že stačí nůžky jarem umýt a olejem namazat a budou jako nové.

hodnocení

0x

Rez kupodivu chemicky krásně sundá ocet. Stačí ho zahřát a nůžky do něj ponořit přes noc nebo i za 4 hodiny je to znát dle stupně koroze/rzi.

hodnocení

0x

Stejným způsobem, jako se čistí sklokeramický sporák se čistí i nerez, takže prostředkem s jemným pískem, CIF a podobně

Nerez možná, tohle není nerez, jsou to nůžky za pár kaček.

I nůžky za pár kaček jsou nerez ale když nerez myjete v myčce, tak taky chytne rez:) Záleží na kvalitě nerezi

jabraka*
hodnocení

0x

Pouřít smirek je to nejhorší,Kolové nápoje v blízké minulosti obsahovaly jako kyselicí složku kyselinu metafosforečnou.Ta na rez skutečně působila.Dnes,kdy se zlý pohled na chemii velice rozmohl,se už nepoužívá,ale je nahrazena slbými organickými kyselinami.Ovšem pokud by na nůžkách byl skutečně rez,neboli oxidy železa,pak ta kyselina fosforečná je účinná.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]