Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Panty Utrusta

Od: jakola® odpovědí: 15 změna:

Dobry den.Prosím vás zakoupil jsem v Ikei UTRUSTA
Malý pant pro horizontální dvířka a chci je namontovat.Nevím jaké rozměry pro namontování pantů.Skříňka nebyla zakoupena v Ikei.Nemáte nějaký náčrt kde by to bylo laikovi napsané?.Psal jsem do obchodu a odpověděli že to už je předvrtané a že žádný náčrt nemají.Děkuji.

Scan0003.pdf83.82 kB

Panty Utrusta
Panty Utrusta #2
Panty Utrusta #3

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Máte velký nebo malý pant? Zítra mohu změřit rozteče děr, máme stejné panty. Je k nim popis montáže a přípravek 128586 pro označení osy děr do rámu sklopných dvířek...

Mělo by to sedět; průměr otvorů dle čepů na pantu...

Panty Utrusta #4
Panty Utrusta #5

hodnocení

0x

Zmatený dotaz, jaké rozměry čeho? Odpověď obchodu zřejmě v pořádku. Vždy je naznačeno nebo předvrtáno vše, co je potřeba.

hodnocení

Jo vždy je označeno ale jen u skříněk u nich zakoupených.

Co takhle fotku o co jde. Namontovat panty nemůže být nic složitého, pokud jsou originální.

Tady máš obrázky, třeba to pomůže.

hodnocení

0x

To se jedná o nějakou variantu klasického NK pantu? Protože ani Google moc neprozradí.

Dej sem fotku, hnedle budeme vědět více.

Klasicky se vrtá díra Ø 35 mm, u mini verze je díra Ø 26 mm.

hodnocení

0x

Jestli se nepletu, tak na tom pantu je nákres.

hodnocení

0x

Aha, to je nějaký Ikeácký šmejd.

To jsem nikdy v ruce neměl, běžně se používá třeba Blum, návod na montáž je třeba tady. Řekl bych, že to Ikea bude mít hodně podobný.

hodnocení

Jo Ikea je teoreticky stejné,jen otvory jsou svislé kdežto u Bluma jsou vodorovné.Otvory pro Bluma tam mám předvrtané ale ty nepasujou na Ikeacké Utrusty

Tak proč jsi si nekoupil Blum, když to máš na to připravený?
Teď jedině si z pár odřezků, nebo nějakých jiných kousků udělat ten horní roh a zkusit tam našroubovat jeden pant a zkoušet jak to chodí. Až bude vše v pohodě, tak to přenést na korpus.

hodnocení

0x

Nezbyde, než navštívit Ikeu s pantem, zjistit, které předvrtané díry se použijí ke kotvení a ty si pak oměřit , doma přenést a vyvrtat. Nebo jak už bylo napsáno vrtat díry metodou pokus omyl na nějaké staré skříňce

hodnocení

0x
Modul (roztec) bude takmer 32 pripadne 25. 1. diera bude takmer urcite 18 mm od prednej hrany. Vysku z fleku neviem.

hodnocení

Dobrý večer.Mám malý pant.Byl bych velmi rád .Už delší dobu s tím zápasím .Děkuji

Podívejte na odpověď ve 21:17 hod...pro malý pant oba otvory 52mm od přední hrany. první shora 40mm a druhý dalších 50mm...zkuste nejdřív na zkoušku na něčem jiném...ale mělo by to sedět, sice jsem pant pro měření nesundával...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]