Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena plynu

Od: pl odpovědí: 8 změna:
Máme nabídku na zafixování ceny plynu/el.na další období a váháme se souhlasem. Jak to vidíte - budou se ceny energií zvyšovat nebo snižovat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Ceny energií se přeprodávají na rok dva tři dopředu, takže pokud vám někdo nabízí se upsat na nějakou dobu, tak na vás vždy vydělá, jelikož už má energii nakoupenou. Takže jestli půjde energie dolů nebo nahoru, projeví se to výrazněji až nejdříve za dva roky. Je to pro dodavatele výhoda v tom, že mu po tu dobu neodejdete ke konkurenci, kdyby měl někdo jiný lepší nabídku.

hodnocení

2x

I v médiích už se objevilo že plyn bude postupně nějakou dobu zlevňovat. Takže já bych do fixace nešel, protože ta znamená pevnou cenu po fixované období ať už jde skutečná cena nahoru nebo dolů.

hodnocení

2x
Tak cena plynu klesá už rok a půl, uhlí je na tom podobně, takže někteří dodavatelé se snaží si zákazníka uvázat. Pokud jde energie výhledově nahoru, tak nikdo fix nenabídne. Osobně bych raději změnil dodavatele, který má smlouvy na neurčito a můžete kdykoliv odejít jinam.

hodnocení

0x

Díky mírné zimě to vidím spíše na zlevňování.

pl
hodnocení

Zafixovat cenu znamená zabezpečit jen proti zvyšování, nebo ji mít stabilní i proti snížení? Budou zákazníka poškozovat, když si ho chtějí udržet? *co*

Dle mého prostě to, že platím dva roky cenu, kterou mám na smlouvě.

hodnocení

0x
Mě ČEZ tak dlouho otravoval s fixací, až jsem od něho odešel a mám klid.

hodnocení

0x

Zdravím,

cena plynu jde dolů, elektřina hodně nahoru. Také mi přišla nabídka nové smlouvy na plyn - inogy. Proč asi?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]