Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měření CO2

Od: evelynka odpovědí: 13 změna:

Bydlíme u křižovatky a rádi bychom věděli, co musíme dýchat - manžela bolívá hlava, já jsem pořád unavená, stěhovat se není kam. napadlo mě změřit CO2 v bytě i venku, nemohu ale nikde najít nějaké čidlo pro tento účel. Poradí mi někdo? Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V CO2 venku problém jistě nebude. Doma se ovšem dusit můžete ..

Čidla i měřáky existují, měřáky cca od 2500 Kč.

hodnocení

2x
Asi špatně hledáte:
zbozi.cz/...

rv*
hodnocení

2x

Pokud máte nová (těsná) okna a moc nevětráte, tak to může být z toho. Na koncentraci CO2 venku nemá doprava téměř žádný vliv. Zatímco v utěsněném bytě jeho obyvatelé vzduch o CO2 obohatí celkem rychle. Nová auta produkují emisí málo, horší je vaření na plynu - a i to není žádná katastrofa - generace s tím klidně žily.

fik
hodnocení

1x

Chápu že jste dneska tím honem na CO2 trošičku vyplašení,ale tenhle plyn vám zdravotní obtíže určitě nezpůsobuje. Ten se používá třeba i jako bublinky v kofole a je zdraví neškodný,jen způsobuje skleníkový efekt. Z dopravy ti vzniká daleko více škodlivých věcí,třeba mikročástice,částice otěru brzd a pneumatik, CO(oxid uhlenatý-ale ten spíš dříve u nedokonalých spalovacích syatémů)...taky dnes tolik diskutované oxidy dusíku. A to ještě není tak dlouho nazpět,co se dělaly brzdové komponenty z azbestu.

Změřít to určitě jde,ale stejně s tím nic neuděláte,určitě kvůli vám ty silnice nezavřou. Spíš si pořídit kvalitní okna a kvaitní rekuperaci s dobrými filtry na větrání. Co jiného poradit nevím

hodnocení

0x
Ono to není jen CO 2 :) To by ještě bylo fajn. Co obsahují výfukové plyny si snad najdete, není to žádná sranda, ale rakovinotvorné částice. Já si myslím, že žádný měřák vám nepomůže. Někde jsem četl, že kdo bydlí do jednoho kilometru od autobusové zastávky je riziko vzniku rakoviny několikrát vyšší než u těch kteří bydlí dále.

mak*
hodnocení

0x

Já bych tipoval, že ty problémy jsou spíš z hluku. Koncentrace CO2 ve venkovních prostorech je průměrně 350ppm, v centru měst je kolem 450ppm a první obtíže se mohou oběvit kolem koncentrace 2000ppm (za vysloveně neškodnou se považuje koncentrace 1000ppm).

V uzavřené ložnici panelákových rozměrů o dvou (spících) lidech máte už po hodině 1500ppm, ráno daleko mimo rozsah běžného měřáku ..

mak*

Protože nevětráte.

Já větrám, jen na to upozorňuji. Je to problém mnoha (většiny) rekonstruovaných a mnoha nových bytů. Ponorkově těsná okna vyžadují doplnit nějaký systém větrání.

hodnocení

0x

To CO2 je asi to nejméně škodlivé, co v bytě od křižovatky máte. Spíš je problém s trvalým hlukem a produkty spalování s dusíkem a sírou. No ale provoz kvůli vám nezastaví, stěhovat se nemůžete, takže jak píší ostatní, zbývají ta kvalitní okna a pravidelně větrat v době nižšího provozu.

rorschach*
hodnocení

0x

Pokud to vadí (otázkou co konkrétně) tak bych se přestěhoval. Věta stěhovat se není kam je blbost teda pokud s námi nekomunikujete z minulosti z koncentračního tábora odtam se prý blbě stěhovalo. Máme svobodu, demokracii.

hodnocení

0x
Přesně tak, odstěhovat se dá vždy. Trh s byty ještě nějaký existuje, ale to už záleží na člověku, jestli chce umírat pomaleji nebo rychleji. Na následky znečištění ovzduší u nás zemře více lidí ročně než na následky kouření. Spalovací auta budou u nás ještě pár let jezdit a doprava houstne. U nás ve městě byly devadesátých letech takové světelné tabule, které ukazovaly teplotu, prachové částice, a různé oxidy. Pravidelně byly v té době limity překračované a to jezdilo pár aut. Dnes se tu doprava nezastaví, není možné přejít silnici jinak než po přechodu. Ty tabule jsou dávno sundané, protože člověk by se asi divil. A to jezdí v autech vždy, když jen jeden člověk, velice málo jezdí víc lidí. Takže dokud tu nebudou elektromobily, vzduch ve městech se výrazně nezlepší. Spíš bych řekl, že v dohledné době se bude ještě zhoršovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]