Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reko koupelny v panelaku

Od: sully odpovědí: 28 změna:
Koupili jsme byt v panelaku. Byl za velmi vyhodnou cenu, ale nemeli jsme moznost prohlidky. Koupelna je totalni katastrofa. Puvodni jadro by me nijak neurazelo :) ale byt slouzil leta jako najemni pro mnoho lidi, nikdo se o nej nestaral a to co tam je ted je hruza. Mate nekdo cerstvou zkusenost, co stoji vyzdeni jadra? Co se obkladu a zarizeni tyce bude nam stacit bezny standard, byt se bude dal pronajimat. Nechci samozrejme zadnou kalkulaci, jen tak od oka s jakou castkou mame pocitat, nez zacnu poptavat firmy. Moc dekuju.
Reko koupelny v panelaku
Reko koupelny v panelaku #2

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nechal jsem to dělat u přítelkyně v listopadu loňského roku. Místo vany má sprcháč, jinak klasika. Včetně nové kuchyňské linky a parkovného v zóně ta sranda vyšla na 212 465,40 Kč.

12.02.20 19:45
hodnocení

0x

120000 Kč

sully
hodnocení

Diky, ja cekala o dost vic. Tohle by bylo dobre

hodnocení

0x
sully
hodnocení

Diky, uz to studuju :) Do 150tis by to bylo super
berger*

No,za ty ceny tak možná před pěti lety. Počítejte minimalizovaná oprava tak 150tkč,trochu slušná reko kolem 200tkč.

hodnocení

0x
Obávám se, že to bude od 200 tisíc víc - podle toho, kolik se bude zdít(každý panelák to má jinak)
krtek*

za 200tis jsem opravil půl 60m2 bytu *smich*

A která firma to dělala? Protože sám si to každý udělá za hubičku...
krtek*

dělal jsem to sám z větší časti...

Ale tazatel to zjevně chce od firmy. Takže Tvá cena je naprosto mimo realitu.

hodnocení

0x

Nestálo by za to, podívat se i na elektrorozvody (hliník není úplně bezproblémový)? A co podlahy? Originál hrbolaté lino tam necháte? Jak dopadne po rekonstrukci, když po něm budou šmajdat zedníci?

hodnocení

0x
Dělal jsem si sám a byl jsem včetně plovoucí do jednoho pokoje a dlažby chodba a kuchyně na necelých 50 000kc.Je to ale přes 10.let.materi
al normal asi průměr.

Jen doplnění-jakožto zedník jsem si vyzdil,obložil,položil dlažbu ,udělal omítky sám, SDK na strop sám ,šlice na vodu a lektro taky sám.. Elektro mi zapojil kamarád zadarmo, vodu druhý kamarád o firmy za pár korun-i s m,ateriálem na který jsem zapomněl asi 3 000kč. Jo na závěr i výmalbu sám.

michalverner
hodnocení

0x

Když čtu jaké částky tu někteří hážou tak si připadám jak z jiného světa.Mě někdo říct 200 000 za koupelnu s WC tak ho neslušně vyprovodím z domu.U tety se přesně to co chcete dělalo v červenci také +- 60 000.Elektrika,voda,zdění,obkládání,sprchový kout,wc,umyvadlo...

berger*

Tak letmo,od stolu - ytongy+ lepidlo a.p 4000kč,voda+odpady kolem trojky,wc set alcaplast 5000kč,světla,zásuvky,vypínače kolem dvojky,vanička do niky+zástěna 8000kč /ne parodie z bau/,dveře+obložky 4000kč,umyvadlo,skřínka,zrcadlo 4000,rozvaděč kolem pětky,... Nemáme ještě obklady,dlažbu,stropy,rozvod elektřiny a tisíc dalších drobností. Pokud mi ten zbytek včetně Vaší práce zabezpečíte za 25tkč,mám pro Vás práci na pět let dopředu.

michalverner

Voda + odpad 3000 předražené,wc set alcaplast zbytečné když chce majitel běžný standart,světla +vypínače + zásuvky 2000 Kč možná tak ze slonoviny.Umyvadlo,skříňka a zrcadlo za 4000?...proč za tolik?Obklady a dlažba nemusí být to nejdražší na trhu.Strop sádrokartón a co je proboha tak nákladného na natažení pár kabelů?Že mluvíte o těch 25 000.Přesně tolik platil soused minulý rok za práci zedníkům.V této ceně bylo nahození a vyštukování komplet vnitřku celého rodinného domu 5+1,dlouhá chodba a schodiště ,vylití podlah,pokládka dlaždic v kuchyni,na chodbě,wc a v koupelně(tam až ke stropu a ytongem oddělit wc od koupelny+usadit zárubně).Mohu říci že práce byla odvedená fakt kvalitně.Dalších 25 000 bylo za exteriér.Komplet práce na zateplení onoho domu (položení polystyrenu,natažení perlinky,lepidla a fasádní barvy).Víte ne každý řemeslník je zloděj.Přesně takto se vyjadřují ti předražení fachmani...dalších 1000 drobností v ceně 50Kč,že?

berger*

Michalverner,ok. Má nabídka platí. Pokud jste schopen zvládnout pro zákazníka vyzdít,obložit a vybavit koupelnu za 60 litrů,beru Vás do party. Ke kecům o zlodějích - v současné době nehledám práci,lidé hledají mě. A při jednání o zakázce se zákazník neptá,kolik to bude stát,ale kdy já budu mít čas. Nemám potřebu se podbízet,práci mám tak na rok dopředu... Ještě mi vysvětlete - máte možnost jít dělat dobrou koupelnu za dvě stovky anebo sociální za šedesát. Co si vyberete,pokud tedy nejste charita?

@michalverner

Voda + odpad - ono je třeba po hrubých instalacích počítat s kompletačkama a to jen v materiále u WC nekončí mísou jak si někdo představuje ale je k tomu třeba roháček,hadička,šrouby, manžeta... podobně vana ,umyvadlo...plus baterie - tak by mě zajímalo jak jste došel na ty ceny

Napadá mě jedna možnost - dělal to někdo co si materiál nasyslil na různých stavbách po okolí...

On totiž asi nebere v potaz cenu práce řemeslníků!

michalverner

Tak asi vím kolik jsem zaplatil ne?!

kamila

Servus chlapci,já dávám Geberit a platím sociální a zdravotní pojištění +

krtek*

se tady budete tak dlouho hádat, až se naseru, vezmu kalkulačku a spočítám to:-D nejdražší na koupelně jsou obkladačky samotné, jejich montáž a zařizovací předměty...navíc to jsou cenově neurčité položky, takže můžou být za korunu nebo za milion...ostatní materiály a práce jsou směšné částky při tak malé, tuctové koupelně, která je navíc limitována technickým řešením...pokud však budeme brát obkladačky třeba 250,-/m2 s prací 450,-/m2 a běžné zařizovací předměty typu Novaservis, Alcaplast a Jika tak taková koupelna nemůže přesáhnout částku 100tis ani omylem...a to už ta firma na tom musí mít vývar jak kráva

asiemil

Tak se už konečně naser a začni to dělat za hovno hrušek a pak nám zděl jak Ti to dlouho vydrželo Ty chytrolíne.

krtek*
hodnocení

0x

kdysi jsem někde náhodou na internetu našel kalkulaci nějakého střelce, kterej to měl rozdělené na

1) standard 100tis

2) lepší standard 125tis

3) nadstandard 150tis

bourání, vyzdění, obklady, elektrika, ventilátor, zařizováky...jak na ty ceny přišel..netuším..asi taxa

lk
hodnocení

0x
Když beru v potaz kolik mě stala koupelna s wc tak cca 100tis. Relativně malinká, wc zvlášť, koupelna 1,5x1,75m. Vše jsem si dělal sám až na vodu a odpady, které dělal profik (ten stál 5tis, arogantni blb) a já to po něm musel předělávat a ještě budu, protože mám krátké přípojky na baterii do vany a nejde zasroubovat a dotáhnout aby tesnila, takže mě čeká koupeni delších, bohužel tím poruším hydroizolaci a mam další práci navíc. Od této situace těm remeslnikum neverim a studuji na netu, zjistuji fakta a pak si to realizuji sam. Na nicem nesetrim a snazim se aby to vypadalo.
tygfrs
Nevím co myslíte tím krátkou přípojku na baterii do vany, ale pokud vám dostatečně"nevylézají závity" do kterých se šroubují etážky a na ně pak batetie, tak se prodavají mosazné prodloužení od 1cm které se tam zašroubují. Víc vám poradí v obchodě s instalatérským materiálem.

hodnocení

0x

Nad 100000 je to cena pro pražský jakořemeslníky.Nikdo aspon trochu soudnej takovou sumu nemůže dát.On se totiž nechá sehnat jakýkoliv materiál za 10000kč a když se hledá tak za 5000kč. Předělávám si byt takže vím o čem mluvím.Internet je mocnej čaroděj a bič na předražený práce.Hledejte,dneska není problém poptat třeba 15-20firem.Hlavně rychle,možná ještě stihnete zimní ceny.Jestli jste z Prahy hledat firmy z okolí Prahy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]