Dobrý den, potřebuji poradit. Právě jsem svojí nešikovnosti shodil hrnek ze stolku, kde byla už jenom kávová sedlina. S koberce to šlo dolů vodou. Ale bojím se , že ze sedačky bych jen rozmazal hnědý flek. Napadlo mě nechat to zaschnout a potom ty zrníčka až budou suché pujdou jen rukou odstranit. Ale určitě tam zůstane mapa po skvrnách. Mám prosbu čím odstranit aby si toho nikdo nevšiml hlavně má přítelkyně. Děkuji moc
Ja bych nechala zaschnout, vyluxovat a docistit ubrousky na cisteni calouneni v aute. Zbavila jsem se diky nim spousty skvrn
houbes*
Nechal jsem se od vás inspirovat. Použil jsem zvlhčené ubrousky kupodivu jsem použil i micelární vodu a trochu tekutého mýdla. Výsledek viz.foto pro případ kdyby se to též někomu přihodilo. Děkuji všem..
Ale vážně.. Velmi záleží na typu látky na sedačce. Jsou typy látek, které jsou jakoby "impregnované" a pokud by to byl i tento případ, tak to lze odstranit poměrně jednoduše a relativně bez následků.
Rozhodně nezačínejte Savem nebo peroxidem! Lógr nebarví. Mokrým hadříkem otírejte směrem do středu skvrny (nerozmazávat) a suchým hadříkem (nebo toaletním papírem) vysušujte. Principem je - namočit, nečistotu do vody uvolnit a vodu s nečistotou odsát.
Takhle malý flíček můžete vzít (opatrně) po navlhčení i obyčejným vysavačem (čistou koncovkou hadice, ne kartáčem). Vysaje vodu k povrchu a odtud ji vysušíte tím hadříkem nebo toaleťákem. Pokud máte nějaký mechanický rozprašovač (třeba na kytky), zvlhčovat můžete jím (čistou vodou). Nevidím, o jakou textilii jde, ale pokud je odolná, můžete zkusit zvlhčenou skvrnu šmudlat čistým (novým) měkkým kartáčkem na zuby.
Zkuste opatrně seškrábnout jídelním nožem nebo lžičkou a pak vytírejte čistou vodou - často měňte vodu a máchejte houbičku. Snažte se "nerozpatlávat" do šířky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.