Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Deputátní elektřina ČEZ?

Od: kodes odpovědí: 3 změna:

Nemůžu mamince vymluvit, že tzv. deputátní elektřina pro zaměstnance ČEZ padla dávno někdy počátkem 90. let. Myslím, že tehdy měli elektřinu pouze ve výhodnější sazbě levnější a nikoliv zcela zdarma. Maminka tvrdí, že kamarádka jí říkala, že topí elektřinou, protože její starý dělá u ČEZ a mají ji "zdarma". Tušíte nebo víte něco o tom, že by ČEZ popř. jiný distributor poskytoval výhodnější a levnější sazbu svým zaměstnacům i dnes v rámci dnešních tak říkajíc benefitů? Podle mě je to dnes nesmysl a zaslíbená minulost.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kenav
hodnocení

0x

Zamestnanci ČEZu nemaji zadnou deputatni elektrinu ,dostavaji do vyplaty urcitou castku na eletrinu a popr na telefon.Mely sazbu za 10 hal a to opravdu topily skoro zadarmo.Po zavedeni benefitu do vyplaty zamestnanci co topily zaplakaly pri platbe nove faktury.V roce 95 me tento benefiz delal asi 700kč měsíčně .

hodnocení

0x

Zcela zadarmo nikdy u ČEZu, ani jiných energetických podniků elektřina nebyla. V 70 letech jsem pracoval u STE (Středočeské energetické závody) a měl jsem 1 kWh za 0,21 Kčs. Později jsem přešel k ČEPSu a následně k ČEZu a někdy od 90 let až do důchodu jsem už platil plnou částku.

kenav - nevím, jak dneska, ale za mě až do roku 2010 tedy u ČEZu žádný benefit ve výplatě nebyl.

kodes
hodnocení

No snad mám ještě doma ceník z počátku 90. roku, kdy NT byl v sazbě 8hod (bojlerové) 0,20Kč/kW pro veřejnost normálně.

Taky neveřím, že by nějaký distributor elektřiny nebo elektrárna (Opatovice) dával např. kilowatu zaměstnancům za polovic "na topení". A nebo je to "benefit" stylu, nechci slevu zadarmo, kdy je kilowata za např. 50% papírové ceny 6-8Kč :@))

Googl nic takového nenašel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]