Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znovupoužití lepených soklových lišt?

Od: vinaleck odpovědí: 8 změna:

Ahoj, rádi bychom vyměnili starší vinylovou podlahu za novější, která je bez ftalátů. Nerad bych ale sundaval lepené soklové lišty, které byly dost drahé (vceku za cca 8 tisíc). Protože asi nebude možné vinyl s Click systémem položit pod lišty (ty desky nejsou moc ohebné), jediná varianta by byla lišty sundat. Tam nevím, zda je bude možné nalepit znovu? Nebo mám počítat s tím, že budou třeba prostě i nové lišty?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Někdo ty lišty musí kvalitně sundat, pak půjdou vrátit zpět. Je třeba to zkusit slabým nožem, odříznout lepidlo od omítky. Divil bych se, kdyby to nešlo.

vinilacek
hodnocení

Je to lepené nějakým lepidlem Mamut přímo na sokly, tak snad to půjde :(

Mamut je dobré lepidlo, ale na nůž a šikovnou práci je krátký. Nespěchat a půjde to.

Tak to by jste se divil, jak to nejde :) Dnes jsem sundával soklovky z MDF a s papír.folií, lepeno mamutem. Pod topením to jde nejhůř, zničil jsem asi jednu lištu úplně a ostatní jsou zezadu poškozené - totálně na vyhození. Nožem se nedá dělat, jedině špachtlí a zbytky lepidla se odsekávají i s omítkou. Takže sen o odborném kvalitním odstranění si sněte s možná jiným materiálem, jedině, že by ty vaše lišty byly olemované hliníkem

Proč mě to šlo? A proč Vám ne? Asi jsme měli každý jinou lištu. Jsem rád, že alespoň připustíte, že to s jinými lištami jde.

re4zon
Potvrzuju, ze to jde. Nekde sice i s omitkou, ale to se zas prekryje. V nejhorsim se musi zbytek mamuta oriznout z listy nebo seskrabnout ze zdi. Listy tu mam hozene a pohledova strana je jak nova...

krtek*
hodnocení

2x

1) lišty bez poškození je možno sundat, byť to bude pracné a časově náročné tak, že se vezme špachtle a mezi zeď a lištu se vtluče kladivem jako majzl. Tím se odlepí respektive odseká od stěny. Nevylučuji, že nějaké lepidlo na liště zůstane, ale to jde zase nějak šmiglem obrousit nebo špachtlí očistit...

2) Přesně z výše uvedeného, těžko nebo vůbec demontovatelného způsobu, bytostně nesnáším, když to někdo lepí a ještě mi to vnucuje jako nejlepší a nejrychlejší variantu. Soklové lišty zásadně vrtat na hmoždinky, tak aby se daly jednoduše sundat, vyměnit nebo opravit.

hodnocení

0x

Ak su nalepene na stene silikonom, tak to snad pojde. Poriadne ich oznacte. Opatrne sundajte, zhruba ocistite a znovu pouzite. Ak sa dielo nezdari, tak holt kupite nove.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]