Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spatně položená podlaha od firmy

Od: aja* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den jako žena jsem si najala firmu na pokládku plovoucí podlahy z laminátu do dvou místností. Termín byl v pondělí a dnes to mělo bejt hotové, ale není. Jedna místnost je položená a druhá chybí tak dvě řady. Na dotaz proč to tak není mi bylo řečeno došel nám materiál musí se koupit další. Takže mám dvě místnosti vyklizené a čekám co bude dál. Dnes tu byl obkladač dodělat koupelnu a jen tak mimořečí když viděl jednu místnost tak mi povídá. Paní kdpopak Vám to pokládal? Asi mu nic neříká přesazení spár na vazbu. Půl místnosti je prý dobře jak by mělo a pak je to špatně a navíc říkal, že když se řežou prkna a zbyde kousek menší 30 cm už by se neměl dávat a já tam mám minimálně tři kousky po cca 10-15 cm na koncích.

Volala jsme do firmy a pán tenhle týden bohužel nemá čas a navíc ještě musí objednat zbytek materiálu a pak se na to podívá, ale na otázku těch kousků mi řekl: to se bát nemusíte to se dělá takhle normálně takhle a ničemu to nevadí.

Má otázka a co teď? Reklamovat, žádat předělání? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

10-15 cm dořez na konci nevadí, důležité je dodržet přesazení spáry 30-40 cm. Ono to bohužel jinak nejde, pokud chcete šetřit materiál a zbytečně neřezat. A co se týče parotěsné zábrany, jsou situace, kdy se nedává a pokud se dává, tak jen pod podlahu bez vytažení na sokl. Takže ať si obkladač dělá ty své obklady a do plovoucích podlah se neplete, já bych mu taky hned skontroloval práci, jestli nemá někde menší dořezy než 3cm :), protože to blbě vypadá. Ano, pokud je u plovoucí podlahy přesazení jen 10 cm, vypadá to blbě ale dá se to zkousnout, když ten vzor je pravidelný u celé místnosti, v které se to pak zastaví z 50% nábytklem a koberečky. Záleží na úhlu pohledu, je to jen estetika

krtek*
hodnocení

2x

Co se týče přesazení a dořezů tak ten problém je následující. Všeci ví jak by se to mělo dělat, ale z úspory času a energie se tím nezaobírají. To, že by se neměl používat kus menší jak 30cm na dořez je sice pěkné, ale já to řeknu z praxe. Pokládal jsem si u sebe doma podlahu z desek. Vědom si všech těhto podmínek jsem si nakreslil byt a udělal si kladečský plán. A můžu vám říct, že domluvit se s tím, aby byly splněny všechny podmínky co výrobce udává je téměř nemožné, protože každý byt je unikát a vždycky se najde nějakej problém. Jejich podmínky se dají splnit v ideálním případě někde ve zkušebnách. Věnoval jsem tomu možná týden svého volného času, abych to nakreslil tak, aby bylo vše OK: Ten dotaz tu někde možná v historii bude. Takže suma sumárum. Kdyby měl každej podlahář než začne dělat věnovat ještě další týden tomu, že bude přemýšlet jak to položí, aby to bylo všechno cajku, tak si nevydělá ani na slanou vodu a dělá jen kladečské plány. takže asi tak. Chce to hledat řešení přímo na místě. Praxe říká, že dořez by neměl být menší jak 15cm. Manuál 30cm.

krtku, naprosto s Vámi souhlasím, taky jsem dělal 15cm a více. 30 cm je na velkou spotřebu, nebo do velké rovné místnosti.

asd1
hodnocení

0x

Jsou montážní postupy od výrobce a firma by je měla dodržet, tj. sežeň manuál a podívej se do něj, pak víš jestli to je blbě nebo ne.

aja*
hodnocení

na stránkách v manuálu přímo nic takového nepíšou jen, že menší kousky nesmí bejt vedle sebe ale tak 30 cm. Zde uvádím zdroj hornbach : 13. krok
Zasaďte poslední prkno první řady. Zbytek můžete použít jako začátek další řady, pokud tento zbytkový kus měří více než 30 cm a v první řadě se neodřízlo pero. Spoje by měly být přesazeny alespoň o 40 cm.

Na další stránce píšou tohle : Dbejte na to, aby spoje byly vzhledem k předešlé řadě přesazeny nejméně o 30 cm.

asd1

Je to na tobě. Postup výrobce nedodrželi = práci vyreklamuješ a musí to předělat, materiál bude větší spotřeba tak za něj něco málo připlatíš... Pokud to nevypadá blbě tak bych to asi nechal, to už záleží jak moc ti to vadí.. Možná kdyby ti to neřekl tak si toho ani nevšimneš.

aja*
hodnocení

ano kdyby mi to pán neřekl a neupozornil tak to nevím, takovým věcem nerozumím bohužel proto jsem si najala firmu. A ještě se mě ptal, že nevidí prej vytažený přesah nějaké folie proti vlhosti či co? jelikož ještě nemám hotové lišty tak by to prý mělo být vytažené nad úroveň podlahy :(

Pro reklamaci platí, že musíte rozumět tomu, co chcete reklamovat. Musíte jim umět říct, co je špatně. A i když budete rozumět teorii, tak já jsem u řemeslníků - instalaterů viděla ten pohled v jejich očích: Nojo, ženská. Na moje prosby, že potřebuji uzávěr vody v každém patře RD a odvětrávání žumpy ven z domu (udělali ho do místnosti), řekli, že už se to dnes dělá jinak. Smrad v domě jim nevadil. Nezájem. My vám to uděláme takhle. Pak dodali i kotel na úplně jiné palivo. Ten museli vyměnit. Náš průšvih byl, že vše bylo na ústní domluvě.
Plovoucí podlahu jsem položila sama, půl místnosti. Předala jsem to manželovi s pokyny, jak dodržet vazbu. Návod byl krásný na dílcích podlahy, lamelách, na papíře.
Obávám se, že Vás řemeslníci mistrně přemluví, protože se to dnes dělá takhle a oni to udělali bez chyb. Pokud dodrželi alespoň přesahy u vazby minimálně 30 cm, tak snad problém později nebude. Pak se tím ale netrapte. Stavební dozor si musíme dělat i my, investoři, tak jsou informace nutné, abyste věděla, co chcete a co můžete chtít (co jde udělat).

aja*
hodnocení

0x
Tak v určitých místech jsou tři prkna hned vedle sebe a přesazení spáry je 20 cm, vypadá to jako sloupcový graf když to řeknu hodně blbě...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]