Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou pájku

Od: libor007® odpovědí: 5 změna:
Přátelé, jakou pájku (pochopitelně olovo) kupujete k trafopájení na doma - vodiče, konektory apod. Je i ke kalafuně lepší s tavidlem, nebo stačí obyč? A ověřená značka v rozumné ceně? Díval jsem se, že stále to dělají i kovohutě, ale jestli je kvalita jak u diabolek, tak je to drahé i zadarmo :) Vaše tipy?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Doporučuju klasiku kovohutě Příbram a trubičková je moc fajn. Běžně používané tavidlo je MTL 468 a byl jsem s ním spokojený.

hodnocení

3x

Kovohutě příbram SN60PB40 100g 1mm už léta.

ja1
hodnocení

3x

Vzhledem k tomu že pájím denně, (hlavně už ale mikropájkou) používal jsem co bylo - cosi, asi Kovohutě z doby Made in Czechoslovakia, pak něco polského - Cynol nebo tak nějak, pak Stannol, pak Cookson Fluitin 1532. Vše bylo olovo a nadívané tavidlem a rozdíl nějak není znát.

doplněno 10.02.20 20:44:

Jinak kalafunu používám běžně - ale jen pro pájení v lázni - pájení lan do velkých kabelových ok ponořením, cínování konců lan v lázni a podobně, pro pájení drobných věcí ne.

hodnocení

Díky, zkusím tedy ty kovohutě - jsou i za dobrou cenu. Jinak k mikropájce mám zbytek něčeho s tavidlem a naprosto super.

hodnocení

0x

Dopuručuji Fluitin 1532, smáčí lépe než Stannol, Kovohutě nouzovka. V práci jsem jej spotřeboval kilogramy, smáčí i mírně zoxidované povrchy, či nějak pokovené svorky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]