Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aquastop u pračky

Od: aa* odpovědí: 4 změna:

Zdravím. Může mi někdo vysvětlit, čím a jak je ovládaný jeho solenoid? Jaké je tam čidlo unikající vody? A odkud bere solenoid el. energii pro svou činnost? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ve vnějším plášti hadice je veden kablík s konektorem, který je následně zapojen na konektor v myčce (či pračce).

Viz.:

bosch-home.co.uk/...

aa*
hodnocení

Díky, Martine, a co je tam v pračce za čidlo? Já bych chtěl aquastop namotovat na starší aut. pračku. Šlo by to?

Tuším, že k pračkám existují i hadice s mechanickým aquastopem, které jsou jiné než hadice k myčkám (a má to svůj důvod).

Ta hadice by potom použít šla..

Měla by to být třeba tato:

euronics.cz/...

Existují sice i různá další řešení, ale jsou dražší než "obyčejná"hadice s aquastopem.

hodnocení

0x
Tam, kde je aquastop z fabriky je pod pračkou ve spodním plechu mikrospínač s plovákem. Do pračky která na to není stavěná bys to asi těžko přidal takže ti nezbyde nic jiného než nějaké náhradní mechanické řešení. Koukal jsem, že na aliexpress je k sehnání relé s čidlem na vodu ani ne za dolar to by bylo nejjednodušší použít na nějaký alarm než řešit vypínání vody. Ale ani vypínání vody by nebyl problém třeba tak že by se před hadicí předřadil elektricky ovládaný ventil který pouští vodu do myčky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]