Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastové dvere

Od: msmity* odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, dnes ráno jsem chtěl otevřít plastové dveře na balkón ale nejde to. Když otočím kliku do pozice otevření a chci dveře otevřit narazím na nějaký odpor, dveře otevřu cca 5cm a dále se nedostanu. Při pokusu otevřít ventilaci nejde klika otočit nahoru, zasekne se v polovině. Můžete mi prosím poradit. Děkuju

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím jak to máte vy. Já mám při pootevřených dveřích z boku páčku, cca 20 cm nad úrovní kliky. Její poloha má vliv na to, zda jdou dveře vyklopit do ventilace, či ne. Musíte najít správnou polohu, aby při zavření zapadala do palce, který je naproti ve futru.

msmity*
hodnocení

Ja tam zadnou packu bohuzel nemam, jen ty "koliky" co se pohybuji a zapadaji pri zavirani dveri

hodnocení

0x
Asi rozpadlé kování... Levněji než nové okno to často nevyjde. Volejte firmu, která okna vyrobila. Ostatní budou chtít měnit celé okno.

berger*
hodnocení

0x

Kimba má pravdu,musí tam být. Jinak by nefungovalo přepínání otevřeno/ventilace. Jmenuje se to nějak jako "polohovací pojistka/zvedač křídla". Když ty dveře pootevřete,bude nad klikou šikmo. Dáte ji svisle dolů a mělo by jít otočit klikou. Pokusy radši ve dvou,ať někdo jistí vrch,kdyby to chtělo vypadnout. Stává se to,pokud křídlo dostanete do mezipolohy otevřeno/ventilačka anebo se vlivem teplot pohnul rám a ta pojistka nedosáhne do protikusu...

doplněno 10.02.20 18:20:

to je ono... zkuste to,srovnat s křídlem,pohnou klikou... Znovu,ve dvou!

doplněno 10.02.20 18:24:

Ještě kouknětě na toto

Plastové dvere
Plastové dvere #2

msmity*
hodnocení

Mam tam tohle, je to vse pod urovni kliky
Plastové dvere #3

msmity*
hodnocení

Bohužel nejde otocit klikou nahoru aby se otevrela ventilace. Dolu to jde ale to jsou i dvere normalne zavrit. Mam problem dvere otevrit i kdyz je klika vodorovne, dvere se pouze pootevrou na 5-10cm. Pri snaze otevrit ventilaci se klika zasekne kousek nad vodorovnou polohou (jakoby neco branilo uvolneni vrchniho pantu)

berger*
hodnocení

0x

njn,předpokládám,že jste si s tou pojistkou pohrál a nepomohlo. Napadá mě poslední možnost - dveře zavřete,kliku vodorovně a z pravého horního pantu tahem dolů vytáhněte čep,co to půjde. Bývá tam pérko,to odjistěte. Mohlo by se Vám podařit ty dveře nahoře naklopit na sebe,ze spodního pantu je směrem nahoru vyvlečete. No a obhlídněte mechanismus,kde to hapruje. Nahoře bývá čep v táhlu,občas vyskočí. Další nápad už nemám,servis. Jo,teď už bych to nezkoušel,ať do rána nezmrznete,kdyby se nezadařilo.

hodnocení

0x

Ano udělejte to přesně jak to popisuje berger.Hlavně žádný násilí. Ale možná ještě před tím zkontrolujte jestli je vršek křídla u pantu pořádně domáčklej do rámu. Někdy se to u balkonek stane, že se při zavírání, hlavně z polovy vyklápěčka do zavřeno , dostane vrchní zavírací kolík dostane mimo zámek a pak to dělá tenhle problém.Pokud křídlo není domáčklé tak se snažte jednou rukou tlačit na křídlo a druhou opatrně zkoušet manipulovat klikou nahoru-dolu,když tokřídlo je domáčklé ,tak postup dle bergra.

hodnocení

0x

Tyto a jiné věci opravuji běžně imbusovým klíčem, protože většina závad vyplývá z prověšení, nebo nesprávného seřízení křídla. Na spodním pantu bývá někdy plastová ktrytka, tu sundat a pak jsou dvě možnoisti seřízení -nahoru a dolů nebo do stran. Imbus zasunout shora do pantu a otáčet ,vyzkoušet na křídle jak se pohybuje. Většinou zdvihám nahoru. Pokud je púotřeba doštelovat do stran, imbus zasouvám dole pod pantem kolmo k oknu. Někdy pak též pomůže prostříknout mechanismus celoobvodového kování mazadlem pro lehčí chod. Toto jsou způsoby, kterými jsem opravil zatím 99% všech oken s celoobvodovým kováním. Důležité je to, v jaké poloze toto provádět - provádím s dovřeným křídlem v poloze otevřeno

msmity*
hodnocení

Připadá mi že nejde přepnout mechanizmus na ventilaci v pravem hornim pantu. Při pokusu o přepnuti na ventilaci se dveře nepatrně pohybují směrem k pantu. Jinak jsou dveře domáčklé a u pantu neodstávají.

Mám to úplně stejný že mi nešly otevřít dveře. Musel jsem zdvihnout dveře aby šli otevřít.

Plastové dvere #4

Bude to tím že se to volně pohybuje, nahoře jem oddělal aby šli lehce otvýrat. Tak co se stím stalo? Díky za odpověď

Plastové dvere #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]