Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otevírání neotevíratelných plastových pouzder

Od: amper® odpovědí: 13 změna:

Otázka zní: Jak otvíráte obaly různých elektropřístrojů, jako je zdroj k NTB na obrázku? Dělicí rovina je přesazená - je v ní odskok a zalepené je to pečlivě. Já prostě vezmu dle tloušťky a tvrdosti materiálu buď plátek pilky na železo nebo výměnnou čepel ulamovacího nože a proškrábu se spárou dovnitř. U ulamovacího nože neřežu ostřím, ale proškrabuju se tupou stranou nástroje, u pilky škrábu jedním krajním zoubkem. Poslední vrstvu pak opatrně prořezávám ostřím nože. Je to "kdo s koho", občas nástroj v zápalu boje neudržím v řezu. Navíc to není práce na 5 minut. Tak chci chytit inspiraci odjinud...

Otevírání neotevíratelných plastových pouzder

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

15x

Stačí nakapat třeba inječkní stříkačkou trochu rozpouštědla. Benzín nbeo něco podobného (toulen). Povolí to krásně.

Není to ultrazvuk ani jiná kosmická energie, co ty dvě víka drží :-D

hodnocení

Tak si připadám, jak obecní blb :-D. Ale proto se ptám, abych se něco dozvěděl. Funguje to. Zabral i líh. Jsem uvnitř. Krabice má sice trochu omačkané hrany, ale pořád vypadá líp než po řezání. Dík.

jj, není zač

Hm, a já to vždycky řezal malou ruční bruskou *smich*

Já taky Miki, až jsem přišel na tento způsob :)

Tohle je fakt dobrý, díky ta top, určitě příště vyzkouším :)

jabraka*
hodnocení

1x

Pouzdro není lepeno,ale ultrazvukem svařeno.Pak by rozumnější bylo použít teplo.Rozpálit starý nůž a na jednom místě pouzdro roztavit.Pak páčením svar rozloupnout.

JB

nickys
hodnocení

1x

Sám jsem zvědav, jaké nápady se tu objeví a jak se to dělá správně..

Jistě existuje nějaké sofistikované, chemické řešení a ostatní poradí.

Ale já na toto jdu taknějak po bolševicku. Pouzdro vezmu a vhodně sevřu do svěráku, tak aby "prasknul" v místě slepení. Většinou se povede, krabičku otočím a znovu sevřu, několikrát opakuji a je rozlousknuto. Je to násilné, ale výsledek je stejný jako to pižlat nožíky a pilkami, a hlavně asi stokrát rychlejší.

host
hodnocení

0x

Výrobci ´éu některých zařízení, kde by při neodborné opravě hrozilo nebezpečí úrazu nebo i jiné škody způsobené nesprávnou funkcí úmyslně neopravitelná a uzavená tak,aby se kryt nedal rozebrat a sundat úmyslně. Totéž platí například u malých síťových adaptérů, kde by po neodborné opravě mohlo hrozit vzplanutí a požár, ale i u některých speciálních zdrojů a dalších a dalších zařízení.

Například dnes už nikdo neopravuje přepálené topné vlákno v žehličce jako dřív, kdy elektromechanik vyměňoval nebo opravoval topnou spirálu a dával ji do keramických korálků, neopravují se "jednorázové", neopravitelné kulmy a kulmofény na vlasy, různé ponorné vařiče, atd. atd.

Zařízení musí nejen fungovat, ale být za všech okolností bezpečné. Pokud někdo chce vědět, jak to vypadá uvnitř, prostě kryt rozebere tak, že se více nebo méně poškodí a záleží na něm, co dál se zařízením provede na jeho vlastní zodpovědnost.

hodnocení

Mohu Vás ubezpečit, že na zdroj opravený výše uvedeným způsobem, tj. rozříznutím pouzdra a výměnou / zkrácením kabelu s konektorem jsem po opětovném zavření a zaizolování pomocí opravárenské pásky dostal i oficiální revizi.

bery*
hodnocení

0x
Ja vzdycky sparu po obvodu poboucham kladivkem a rozpadne se to skoro samo, zalezitost na par vterin ... Uvnitr obvykle vymenim vyschlej kondik a zase slepim vterinakem ...

hodnocení

0x
Já se s tím ne...u. Položím na pevnou dřevěnou podložku v místě nohy stolu (kde deska stolu vůbec nepruží. Do spáry vložím čepel nože, poklepávám krátce ostře na nůž a postupuji po celém obvodu. Většinou to funguje (na čínské noname krámy se čato stačí jen škaredě podívat) a spoj se postupně uvolní. Když je to zalepené příliš poctivě a nejeví to nikde snahu o povolení, tak postupně přitvrzuji, až to v krajním případě v nějakém koutě proseknu. Pak už jde nožem páčit silou a puklinu rozšiřovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]