Nejste přihlášen/a.
Otázka zní: Jak otvíráte obaly různých elektropřístrojů, jako je zdroj k NTB na obrázku? Dělicí rovina je přesazená - je v ní odskok a zalepené je to pečlivě. Já prostě vezmu dle tloušťky a tvrdosti materiálu buď plátek pilky na železo nebo výměnnou čepel ulamovacího nože a proškrábu se spárou dovnitř. U ulamovacího nože neřežu ostřím, ale proškrabuju se tupou stranou nástroje, u pilky škrábu jedním krajním zoubkem. Poslední vrstvu pak opatrně prořezávám ostřím nože. Je to "kdo s koho", občas nástroj v zápalu boje neudržím v řezu. Navíc to není práce na 5 minut. Tak chci chytit inspiraci odjinud...
Stačí nakapat třeba inječkní stříkačkou trochu rozpouštědla. Benzín nbeo něco podobného (toulen). Povolí to krásně.
Tak si připadám, jak obecní blb . Ale proto se ptám, abych se něco dozvěděl. Funguje to. Zabral i líh. Jsem uvnitř. Krabice má sice trochu omačkané hrany, ale pořád vypadá líp než po řezání. Dík.
Sám jsem zvědav, jaké nápady se tu objeví a jak se to dělá správně..
Jistě existuje nějaké sofistikované, chemické řešení a ostatní poradí.
Ale já na toto jdu taknějak po bolševicku. Pouzdro vezmu a vhodně sevřu do svěráku, tak aby "prasknul" v místě slepení. Většinou se povede, krabičku otočím a znovu sevřu, několikrát opakuji a je rozlousknuto. Je to násilné, ale výsledek je stejný jako to pižlat nožíky a pilkami, a hlavně asi stokrát rychlejší.
Výrobci ´éu některých zařízení, kde by při neodborné opravě hrozilo nebezpečí úrazu nebo i jiné škody způsobené nesprávnou funkcí úmyslně neopravitelná a uzavená tak,aby se kryt nedal rozebrat a sundat úmyslně. Totéž platí například u malých síťových adaptérů, kde by po neodborné opravě mohlo hrozit vzplanutí a požár, ale i u některých speciálních zdrojů a dalších a dalších zařízení.
Například dnes už nikdo neopravuje přepálené topné vlákno v žehličce jako dřív, kdy elektromechanik vyměňoval nebo opravoval topnou spirálu a dával ji do keramických korálků, neopravují se "jednorázové", neopravitelné kulmy a kulmofény na vlasy, různé ponorné vařiče, atd. atd.
Zařízení musí nejen fungovat, ale být za všech okolností bezpečné. Pokud někdo chce vědět, jak to vypadá uvnitř, prostě kryt rozebere tak, že se více nebo méně poškodí a záleží na něm, co dál se zařízením provede na jeho vlastní zodpovědnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.