Nejste přihlášen/a.
Uvítala bych nějkou vychytávku na rychlé odstranění prachu.. Takové ty čističe se mi moc nelíbí, protože jsou žaluzie vlastně zpevněny kolmo p, tak to tam naráží, vysavačem se to všechno neudělá, mokrý hadřík taky nic moc
Sklapnout naplacato, opřít o sklo, vlhkým hadříkem (voda s trochou saponátu) pomalu a "po srsti" otřít. Sklapnout na druhou stranu a totéž.
Potom omýt okno. Voda se saponátem, hadřík, stěrka. Druhé kolo čistá voda z rozprašovače, stěrka. U rámu otřít čistým složeným kapesníkem.
Místo stěrky možno použít "vysavač na okna".
Tuhle práci miluju ..
také to řeším, posledně mi přišla pod ruku utěrka z mikrovlákna s vyšším vlasem a jevilo se mi to celkem dobře, ano sklopit na jednu stranu pak na druhou a otřít. Možná kdyby se z toho udělala žínka že by to bylo pohodlnější na ruku. Ještě by mne zajímalo jestli to někdo nezkoušel vysabačem s kartáčkovým nádstavcem. Jinak budu ekat na poznatky jiných
No vidíte, ta žínka z mikrovlákna s vysokým chlupem existuje, dkysi jsem ji měla, neosvědčila se na okna, na ty žaluzie by to za pokus stálo.
Jo žaluzie. Pro jejich pitomé čištění je mám jen ve dvou oknech a balkonových dveřích, jinak bych se při mých asi 18 oknech a okýnkách v baráku zbláznila. Ještě jsem nenašla způsob, jak je dokonale a rychle umýt. A tak zatímco samotné okno umyju během 10minut, žaluzie mi trvají mnohem déle. Dobrým hadříkem, co nezanechává vlákna a moc vody, beru teplou vodou s Clinem lamelku po lamelce a po celé délce otírám. Otočím je tak, aby byly úplně stažené a daly se opřít o sklo okna a jedu. Nejdřív jednu stranu, pak druhou, když jsou čisté, pak je na řadě umýt sklo. To otírání různými prachovkami, co se vejdou mezi lamely, funguje možná tehdy, pokud to člověk dělá hodně často v intervalu max. pár týdnů. Při běžném mytí oken 4x do roka to podle mě však nestačí.
saponát bych na to nedal , špatně se odstraní, když tak mýdlovou vodu, nebo na sucho. Ty prsty co prodávají nejsou moc dobrý , možná si je ušít na vlastní prsty...
ta antistatická štětka je dobrej vířič prachu, kterej záhy nasedá na žaluzie zpět..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.