Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze rozebrat a znovu použít plovoucí podlahu?

Od: pepa333 odpovědí: 18 změna:

Dobrý den řeším teď problém ohledně laminátové plovoucí podlahy od quickstep. Firma u které sem si objednal laminátovou podlahu včetně realizace pokládky jí položila špatně. Jelikož položili na stěrku jen hobru (hnědá) bez parotěsné folie a ukončení u dveří je příšerné. PO urgencích se ujednalo to, že podlahu přijedou rozebrat a parotěs položí, že prý zapoměli a nedodělky odstraní...

Má otázka, ale zní je toto v pořádku? Lze podlahu takto rozebrat a opět složit bez nějakého poškození zámků podlahy aby byla zaručena funkčnost?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Něco rozebrat jde, něco nejde. Jak kdy, jak kde, jak kdo.

K čemu je dobrá parotěsná folie pod plovočkou?

pepa333
hodnocení

pokud vím na minerálních podkladech se vždy pokládá parotěsná folie proti vlhosti

"Na suchém, minerálním podkladu pro pokládku se zásadně pokládá 0,2 mm silná polyetylénová fólie nebo alternativně podklady s integrovanou ochranou proti průniku vlhkosti (parozábranou). To brání tomu, aby se zbytková vlhkost dostala na zadní stranu laminátové podlahy." zdroj:www.floorwood.cz

Pokud nebudu stavět systémem - na jaře kopu základy, na vánoce tentýž rok chci bydlet - tak nevím, kde by se měla brát nějaká zbytková vlhkost. Beton dávno suchý, nivelačka jakbysmet, pod tím vším kvalitní hydroizolace. Kde se tam vezme nějaká vlhkost?

hodnocení

1x

Milý Pepo, určitě jde rozebrat plovoučku a zpět jí položit. Určitě utrpí kvalita. Co se týče parotěsu, věřte, že je zbytečná. Neznám nikoho, kdo jí nepoužil, že by měl problém. Osobně v několika místnostech jsem nedával parotěs a není problém.

Já bych to nerozebíral, jen nechal opravit vady u dveří.

pepa333
hodnocení

Myslíte, že by teda nemusel bejt takový problém?

Ano, myslím.

hodnocení

0x

Pokud jsou kvalitní zámky, tak to znovu položit jde ale pak to doporučuju prohlédnout a rozhodnout, zda-li zámky nelepit . méně kvalitní laminátové plovoucí podlahy ve spojích lepím. Co se týče parotěsné zábrany, zásadní věc to není při rekonstrukcích, kdy je podklad dokonale suchý. Spíše je u těch podlah ta folie , co ji mají spíše na závadu. V průběhu používání může nastat a bohužel to nastává, že vlivem havárie - nětěsnící odpad např. zateře až pod tu fólii a projeví se to až daleko od místa havárie protečením přes překrytí parotěsu a vyboulením podlahy. To je horší právě uprostřed místnosti, než někde na okraji. Pokud dávali jen nivelačku, tak je lepší ji nechat pořádně vyschnout a pokládat bez parotěsu

pepa333
hodnocení

No dělal se nový beton, pak právě ta stěrka vše by údajně mělo bejt proschlé. Barák je jinak suchý podlaha je odvětrávaná pomocí tvarovek iglú. Teď jde to jestli risknout rozebrání a ulamani zámku a nebo to nechat bejt bez parotesu? Podlaha je kvalitní od quickstep

A ten beton a stěrka , jak byly staré, než se položila plovoučka?

To nemáš pod podlahou vodorovnou hydroizolaci? Že tam je nějaká odvětrávaná opičárna?

pepa333
hodnocení

Beton je starý přes 4 měsíce, stěrka cca 2 týdny. Izolace nějaká je, ale při výkopu starých podlah se nevedelo jakou barák má izolaci pokud nějakou tak se rozhodlo pro tvarovky iglú.

Takže ty jsi měl vykopaný podlahy a neudělal jsi pořádnou hydroizolaci?

Stále se nestačím divit, co jsou někteří lidé schopni udělat, či spíš neudělat.

Tak to nerozebírejte, nechte to tak, jen opravte ty detaily kolem dveří

pepa333
Asi to tak nechám bojím se, že po rozebrání už ty zámky nebudou takový jak by měli bejt. Jinak podlaha je udělaná iglu, podkladní beton, fólie a podlahový polystyren, potěr a stěrka. Firma co zaštiťovala iglú v plánu právě hydroizolaci neuváděla právě

karel556*
hodnocení

0x

Podlaha rozebrat jde a nemusí utrpět kvalita, pokud se to bude rozebírat s citem a ne že to budu rvát.

pepa333
hodnocení

Toto mi tvrdil podlahář taky, že v tom má zkušenosti takže to rozebere bez poškození. Ale nevím zda tomu věřit když neudrlal ani takovej základ jak parotes
karel556*

no snad se mu dá věřit, mezi sklerozou a šikovností je třeba rozdíl, ale nechápu, jak může ten, co si říká řemeslník, zapomenout dát pod plovoučku mirelon nebo něco podobného co tam patří. Já si plovoučku v celém bytě dělal sám a v obýváku jsem musel taky asi po půl roce přes půl plochy sundat, kvůli dodatečné instalaci kabelu v podlaze, ale s tím se předem počítalo, za hodinu a půl hotovo, dopadlo to dobře, vše jsem zase naskládal zpátky a nepoškodil jsem ani jednu lamelu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]