Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Může mi prosím dát někdo tip na měkčí matraci. Vážím 55 kg. Vyzkoušela a omakala jsem jich pár v kamenných obchodech, ale přijdou mi všechny tvrdší. Děkuji předem za odpověď či názor. C.
Nevím z jakých důvodů chcete kupovat měkkou matraci. Z vlastní zkušenosti mohu doporučit spíše středně tvrdou, případně i tvrdší. Na hodně měkké matraci poměrně dosti trpí páteř. Jinak matrace, v současné době (ty lepší), jsou většinou koncipovány jako vícezónové, takže jejich měkkost/tvrdost je rozložena podle částí těla, která na té které části matrace spočívá, aby rovina těla zaujímala co nejvhodnější polohu. A rovněž jejich konstrukce bývají dosti rozdílně (pružiny, pružinové kapsičky, různé pěnové hmoty a pod.). Další souvislostí jsou ještě i buďto tvrdé rošty, případně rošty lamelové, většinou i s možností nastavení tuhosti lamel po délce postele. A mohu opět potvrdit z vlastní zkušenosti, že koupit nejvodnější matraci, případně i rošt, aby Vám vše perfektně vyhovovalo, bývá mnohdy dosti složité .
Je to složité, vím. Měkkou jsem měla a bolely záda. Tvrdší jsem měla a bolely záda, boky, celé tělo. Jako spaní na podlaze. Sháním ne zcela měkkou, ale měkčí. Třeba by vyhovovala. Je to těžké. Nemám lamely, ani pevný rošt, ale postele s deskou. Sháním, zkouším, ptám se po tipu. Asi tak. Děkuji za odpověď.
Pokud tedy máte pod matrací pevnou rovnou desku, tak bych i uvažoval spíše i o lamelovém roštu. Ten, pokud je dobrý (stavitelná tuhost lamel) dokáže rovněž eliminovat polohu a tvar těla, společně s vhodnou matrací, zejména tedy při spaní na boku. Což pevný rošt, neřkuli deska, nikdy noemožňují. A pokud máte opravdu desku, u té bývá někdy problém, že, vzhledem k tomu, že pod matrací je pevná neprůdyšná plocha, může se stávat, že není matrace ze spodu dostatečně odvětrávána pokud se člověk potí, což může způsobovat i v určitých případech provlhání matrace a případně (extrém) i plesnivění. A dostatečně neodvětrovávaná matrace není rovněž, ze zdravotních důvodů, vhodná. Ono, vzhledem k tomu, že člověk na posteli většinou stráví 1/3 života a dobrý spánek a odpočinek je hodně ovlivněn kvalitou lůžka, tak je dobré toto opravdu "vyladit". A důležité parametry lůžka jsoou 1. správná velikost, 2. vhodný a kvalitní rošt, 3. vhodná a kvalitní matrace. Ale co se týče cen a vhodnosti, nejsou vždy ty nejdražší také nejvhodnější. A nemusí být ani nejkvalitnější. Pochopitelně, když už tohle takto rozebírám, tak ještě i vhodné přikrývky a lůžkoviny. U čehož, já osobně, preferuji klasické peří a bavlnu. Ale to už je zase o jiném.
" cottonka", pokud mohu doporučit matraci, tak v Ikea mají matraci s horní částí, kde je pěna s pamětí, která se používá pro kosmonauty, ano, nesmějte se... za další, potah je z bavlny a ne z umělého vlákna, proto je kvalitnější... nejdůležitější je ta část pěny s pamětí... dám Vám odkaz, zboží lze také objednat a přivezou Vám matraci až domů... mají i různé rozměry...
Já jsem takový kostnatější, z těla mi vyčnívá tu kyčel tu nějaký kloub apod.
Takže bych potřeboval měkčí postel.
Zároveň mám ale špatný záda a potřebuji postel tvrdší.
Vyřešil jsem to tvrdší matrací, na kterou jsem koupil
molitan-matrace.cz/...
Spím na tom devátý rok a spokojenost.
Já jsem si teď nechávala dělat matraci ve Studiu zdravého spaní, chtěla jsem také nahoře měkčí, bolí mě kyčle. Ale nechtěla jsem takovou, která je měkká durch. Udělali mi s pevným jádrem a měkčí horní vrstvu. A z druhé strany nějakou protidekubitovou. Ta hodně měkká je teplejší. Jsem nadšená.Nemám pocit, že by byla o mnoho dražší, než hotovky z Jysku. Na normální postel se cena pohybuje kolem 5-7.000. Já mám 140cm za 13.000, ale paráda veliká.
Konkrétní matraci neporadím, ale přidám pár poznatků.
Píšete, že nemáte rošt. I to může být problém. Nevěřila bych, ale je to tak. Sestra vybírala a vybrala vhodnou matraci. Když ji přivezli, hned po první noci byla úplně rozlámaná. Že je to pocitově úplně jiná matrace než na prodejně. Že uprostřed cítí spíš hrbol, než aby se zabořila. Po třetí noci byla zoufalá, řešila to s prodejcem. Jediný rozdíl byl v délce užívání a v roštu. Rošt jí i zapůjčili a vida. Hned to bylo jiné, pouze si musela upravit to středové vyztužení. Druhou variantou bylo přidat na matraci měkkou vrstvu. To už potřeba nebylo.
Když to shrnu: nejde jen o matraci samotnou. Vliv může mít nejen její tvrdost, ale i absence roštu a samozřejmě i délka používání. Nová matrace je pocitově jiná než ta mnohokrát vyzkoušená na prodejně. A i odborník doporučí pro větší pohodlí přidat navíc měkkou tzv. vrchní matraci. M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.