Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mnoho lidí žije v typickém dřevěném hitu totality zvaném okál. Provádím rekonstrukci tohoto okálu a chtěl bych demontovat staré, špínu držící radiátory. Přemýšlím ale nad rozměry nových deskových radiátorů, aby topení nebylo předimenzováno či naopak. Měnil někdo z Vás již tyto radiátory a je ochoten rozměry radiátorů v jednotlivých místnostech poskytnout? Ušetřil by mi hledání toho, kdo by mi to spočítal. Díky Markus
tak jsem zvědav, co navrhnou ostatní.
Marku všiměte si, že jste jim neřekl jaký je to okál jak velký, patrový přízemní, o zateplení taky nic atd.
Řekl bych, že se tady toho spousta napsala o výpočtu tepelných ztrát domů. Totéž platí o místnostech - spočítá objem místnosti, vynásobí 50W/m3 a má orientační výkon radiátoru, který potřebuje. Deskovéradiátory mají výkon na štítku. Čísla porovná a má problém vyřešen.
A je to.
no jo no... okál není velký... teď vážně . Bohužel typ nevím, jedná se o patrový, půda neobydlena. pan Prof. viděl na fotografii.
Ložnice 1patro4,922,4512,05
Pokoj 1patro4,952,7413,56
Obyvák 1patro4,954,4421,98
Kuchyně 1patro4,952,4512,13
Pokoj 2 přízemí4,952,4512,13
Kumbál přízemí3,362,458,23
8O m2
zateplen bude EPS 80mm , plastová okna ...
co ještě potřebujeme pro výpočet?
Jsou tam "radiátory" Kontherm Likov? Trubkový žebřík s lamelamy zakryté hlinikovým plechem. Dělaly se v modulech 50 a 70 cm a jejich kombinace. Výkon se nechá zjistit. Později se dělaly v jednotném modulu. A byly dvoje pro samotíž a nucený oběh. Lišily se hloubkou.
jj, to jsou oni: Trubkový žebřík s lamelamy zakryté hlinikovým plechem... výkonostně dostačující, ale kde se ten výkon nechá zjistit babo raď
Ale pořád tu nečtu,že tam je topná lavice,dlouhá 3,5 m v obývacím pokojivzdálená je 60 cm od okna.Pod okno se nevejde,je tam francouzské okno s dveřmi na balkon.
V malých pokojích a chodbách jsou jen malé radiátory,max 70 široké.
To si tak pamatuji,když jsem tam tapetoval.
JABRAKA
Takhle je to vždycky, nevím proč se tazatelé neobracejí na věštírnu na Primě. Již ten popis je divný. První patro obyvák, kuchyň a pokoj. Takové OKALy se snad ani nedělaly. A další místnosti v přízemí. Buď něco v technickém podlaží, nebo se jedná o řadovku, ty se stavěly na desce a to přízemí byla i garáž.
Jinak nepamatuji, že by radiátory byly na chodbách a lavice je přes necelá dvě okna to je asi 220 cm. V místnostech LIKOV od půl metru do 210 cm. To platí pro nejběžnější typ 117 metrů zastavěné plochy.
Jirbar,nevím,proč ty pochybnosti?Já znám velmi dobře celých pět Okálů v místě zvaném Leontýn u Křivoklátu,psychyatrické léčebně.
Tyto Okály mají tři podlaží.Přízemí-suterén- má garáž,kotelnu,šatnu a sklad s prádelnou.Je to podterénní podezdění.
Schodištěm je vstup do přízemí,kde je velká chodba,WC kuchyň,obývací pokoj a tři ložnice.Pak ještě koupelna s vanou a WC a schody do suterénu a další do podkroví.V podkroví je velká koupelna chodba a dva velké obýváky,nebo ložnice,Na té chodbě je samozřejmě radiátor topení.
Nemusíš o tom pochybovat,tak to prostě je.
JABRAKA
nene, tohle jeřadovka...přzemí kotelna garáž, prádelna a WC, 2 pokeje, nahoře koupelna kuchyn a 3 pokoje a pak jen puda po vysuvnych schodech
Nepochybuji, jen vím, že mnoho lidí říká OKAL všem dřevostavbám. Rudné doly Jeseník nejvíc prodávali typ 117 který přikládám. Byl v L či P provedení, francouzská okna na druhé straně. A potom řadovky jak přiložil foto "milancukrar". Dělali i "bytové domy". Menší provedení než 117 (zastavěná plocha) bylo jen sporadicky.
jo, to je naše krabička...dobrá paměť pane Milane. Pokud udělám zateplení, nemusím se bát, že budu mít na fasádě zase ty zelené fleky?... vypadá to hrozně a původ mi není jasný
doplněno 17.01.10 20:11:je to ten první žlutý
ty plechy prijdou vsechny dolu
doplněno 17.01.10 20:55:ja mam strach, ze to ke mne preskoci od souseda
Postaveno v roce 1977 asi před pěti lety, podotýkám v létě pěkně na žebříku s rejžákem v trénkách a ta moje mi pod rejžák stříkala vodu. Jinak to nešlo, řasy se rozmazávaly. Zakytované šrouby nejspíš sádrou jsem vykytoval myslím že se to jmenuje Disting. Dnes jsou již jiné akryláty. Taky bývaly šrouby jen přelepeny.
Natřel (váleček) jsem to bílým Eternexem koupeným ještě za babku v roce 1990. Ale chtělo to do něj přidat teď nevím zda Lukofob či Lastanox. Prostě ten protiplísňový a tím druhým postříkat až hotový nátěr, aby se na něm nic nedrželo.
Protože už se pomalu řasy začínají zase klubat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.