Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych požádat o radu. Potřebuji upevnit závitovou tyč M8 do panelu. Namáhání nebude nějak extrémní.
"Chemickou kotvu" nemám, nepoužívám a kvůli jedné díře nechci kupovat celou kartuši. Má někdo zkušenosti s namontováním závitové tyče přímo do hmoždinky? (případně do jak velké hmoždinky pro tyč M8).
Nebo druhá možnost, bude fungovat Mamut_Glue stejným způsobem, jako se aplikuje chemická kotva? (navrtat 12_tku otvor, vyfoukat, napěchovat Mamutem, zatočit M8 tyč ...)
Mamut totiž mám načatý
Zkuste hmoždinku pro závitovou tyč od firmy Fischer RODFORCE FGD 12 M8, levná záležitost za cca 3 Kč, výtažné hodnoty cca kolem 1kN.
odkaz zde
Jsou i jednorázovky, např.:
Nebo cokoliv cementovýho, sádrovýho, může držet i ten Mammut... Záleží na zátěži a hlavně jestli bude tah v ose ven nebo se bude "páčit"střihem..
Potřebuju aby závitová tyč trčela 30cm ze zdi. Namáhaná bude v tahu (zafixování starého litinového radiátoru proti viklání ode zdi / ke zdi). Sádry by určitě nebyla to pravé.
O jednorázové chem.kotvě jsem nevěděl. Zkusím jí poptat někde v kutilských krámech.
Kupovala jsem asi před 2 měsíci v Kolíně malou tubu jednor. chemické kotvy za 120kč. byla to tuba asi poloviční jako zubní pasta.Prodávají se i po kuse
Chemickou kotvu jde určitě nahradit epoxy,nebo polyester lepidlem.Existují malá balení,nebo dvousložkové balení Vyhoví určitě toto: kutilstvi.cz/...
JABRAKA
Trošku kvalitní plastová hmoždina v pohodě vystačí. Viděl jsem lešenáře jak kotví lešení, a používali naše české za 10kč. Já bych na tu závitovku našrouboval dvě matice utáh proti sobě a tu závitovku do tý hmoždiny v pohodě našroubuješ. Tu hmoždinu nejdřív vyzkoušet na sucho jak bude táhnout,jestli průměr 10 nebo 12, to záleží na typu hmoždiny. Nebo si kup železnou, vyšroubuj šroub a místo něj našroubuj závitovku,na ní navlíkni velkoplošnou podložku našroubuj matici a dotáhni,to samozřejmě až bude v tý vyvrtaný díře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.