Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Upevnění závitové tyče do zdiva

Od: jirk* odpovědí: 17 změna:

Chtěl bych požádat o radu. Potřebuji upevnit závitovou tyč M8 do panelu. Namáhání nebude nějak extrémní.

"Chemickou kotvu" nemám, nepoužívám a kvůli jedné díře nechci kupovat celou kartuši. Má někdo zkušenosti s namontováním závitové tyče přímo do hmoždinky? (případně do jak velké hmoždinky pro tyč M8).

Nebo druhá možnost, bude fungovat Mamut_Glue stejným způsobem, jako se aplikuje chemická kotva? (navrtat 12_tku otvor, vyfoukat, napěchovat Mamutem, zatočit M8 tyč ...)

Mamut totiž mám načatý :)

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Jestli se jedná o zajištění tělesa pro kývání tak použij kombišroub se spojkou.

hodnocení

3x

Zkuste hmoždinku pro závitovou tyč od firmy Fischer RODFORCE FGD 12 M8, levná záležitost za cca 3 Kč, výtažné hodnoty cca kolem 1kN.

odkaz zde

hodnocení

1x

Já to dělám jako David, kvalitní hmoždinku do zdi. Zašroubujete kombi šroub, dlouhou matku, pak závitovou tyč, jak dlouhou potřebujete.

Nevím co jednodušší, jak napsal David.

krtek*
hodnocení

0x

a proč si nekoupíš obyčejnou železnou hmoždinku do panelu? popř. tam tu tyč nezasádruješ

stavebniny-suchomel.cz/...

asd1
hodnocení

0x

Jsou i jednorázovky, např.:

dodasvacina.cz/...

Nebo cokoliv cementovýho, sádrovýho, může držet i ten Mammut... Záleží na zátěži a hlavně jestli bude tah v ose ven nebo se bude "páčit"střihem..

jirk*
hodnocení

Potřebuju aby závitová tyč trčela 30cm ze zdi. Namáhaná bude v tahu (zafixování starého litinového radiátoru proti viklání ode zdi / ke zdi). Sádry by určitě nebyla to pravé.

O jednorázové chem.kotvě jsem nevěděl. Zkusím jí poptat někde v kutilských krámech.

kenav

Jednorazova kotva existuje ale v baleni po 10ks,

Kupovala jsem asi před 2 měsíci v Kolíně malou tubu jednor. chemické kotvy za 120kč. byla to tuba asi poloviční jako zubní pasta.Prodávají se i po kuse

Když bude kvalitní uchycení, je zbytečné, aby tyč byla ve zdi 30cm. Stačí 10.

Koukám, že nerozlišujete 3o cm ze zdi a ve zdi :)

jeden nerozlišuje ze a ve, druhý nerozlišuje 0 a o *smich*

OK, sorry, beru zpět, oči selhaly.

hodnocení

0x
Panel provrtat a tyč zajistit maticí. :)

jabraka*
hodnocení

0x

Chemickou kotvu jde určitě nahradit epoxy,nebo polyester lepidlem.Existují malá balení,nebo dvousložkové balení Vyhoví určitě toto: kutilstvi.cz/...

JABRAKA

hodnocení

0x

Trošku kvalitní plastová hmoždina v pohodě vystačí. Viděl jsem lešenáře jak kotví lešení, a používali naše české za 10kč. Já bych na tu závitovku našrouboval dvě matice utáh proti sobě a tu závitovku do tý hmoždiny v pohodě našroubuješ. Tu hmoždinu nejdřív vyzkoušet na sucho jak bude táhnout,jestli průměr 10 nebo 12, to záleží na typu hmoždiny. Nebo si kup železnou, vyšroubuj šroub a místo něj našroubuj závitovku,na ní navlíkni velkoplošnou podložku našroubuj matici a dotáhni,to samozřejmě až bude v tý vyvrtaný díře.

asd1

V pohodě stačí i natlouct do díry, a pokud to mázne čimkoliv cementovým tak to bude držet tak že bude problém to vybouchat ven..

hodnocení

0x
Do panelu klasickou zaklepávací přímo pro závitovou tyč např.Ocelová kotva EA II - zarážecíPodložky z obou stran radiátoru ať se nepřiklápí ke zdi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]