Nejste přihlášen/a.
Prosím, matka mi darovala RD, ve kterém stále bydlí a bude bydlet, já tam také bydlím. Dosud byly elektřina i plyn psány na matku. Elektřinu má u Bohemia energy a plyn u Innogy. S oběma dodavateli byla matka doposud spokojena. Nyní si, už chci přepsat energie na sebe (vzhledem ke stáří matky). Co by jste mi doporučili, nechat vše tak jak je, u nynějších dodavatelů, jen si tam změnit smlouvu na své jméno, nebo to u stávajících dodavatelů zrušit a udělat si jednu smlouvu na plyn i elektřinu u jednoho dodavatele. Pokud ano, tak u koho jste nejvíce spokojeni s cenou?
Elektrřinu máme vysoký i nízký tarif-máme větší spotřebu-dvougenerační dům 6 lidí.
Plyn-máme nízkou spotřebu, jen průtokový ohřev TUV + 2 sporáky, topení plynem nevyužíváme, topíme dřevem.
Prosím o vaše zkušenosti třeba s dodavatelem Bohemia Energy.
BE ani Innogy nijak levné nejsou. Fonergy, jak radí štír, na elektřinu při vysokém odběru nebrat. Sice nemají možná stálý plat, ale mají drahou elektřinu. (ano, už nejsou tak výhodní, jak možná bývali). Takže Fonergy na velký odběr elektřiny opravdu ne, to se nevyplatí. Na velkou spotřebu vychází celkem dobře Skautská nebo Energie ČS. Plyn při menší spotřebě by Fonergy snad i mohlo být, možná i Skautská, tam zas tak velké rozdíly nejsou. Každopádně si zadejte vaše spotřeby do kalkulaček na nějakém srovnávači, např. ERÚ či tzb. Tam se dozvíte, co Vám bude vyhovovat nejlépe. Určitě bych si přepsal energie na sebe a od těch co tam máte teď, bych šel pryč. Ti fakt výhodní nejsou. Na elektřině dokážete ušetřit přechodem několik tisíc ročně, na plynu dokážete ušetřit také něco, ale bude to míň než na elektřině. Mít vše u jednoho dodavatele je na vás, ale nutné to není a většinou ani finančně výhodné. Těžko najít někoho, kdo by byl výhodný zároveň na elektřinu i plyn a ještě na velkou a nižší spotřebu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.